USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Україні можуть передати вдвічі більше снарядів у рамках чеської ініціативи – 1,5 мільйона

27 Березня 2024 09:32
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що Україна у межах чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів може отримати 1,5 мільйона снарядів замість обіцяних раніше 800 тисяч.

Про це він заявив в інтерв’ю Bloomberg, передає Укрінформ.

«Ми можемо зробити набагато більше, ніж оголошена на початку кількість (боєприпасів – ред.)», – сказав глава чеського МЗС, назвавши цифру у 1,5 мільйона снарядів.

За його словами, чеська пропозиція вже допомагає Україні «воювати краще», оскільки українські військові «знають, що у них будуть поставки свіжих снарядів, і це змінило їхній погляд на використання наявних запасів».

Читати ще: Франція пообіцяла незабаром передати Україні 78 САУ Caesar

Водночас Ліпавський зазначив, що однієї лише чеської ініціативи недостатньо для підтримки України.

Як повідомляли, президент Чехії Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що Прага знайшла близько 800 тис. боєприпасів (500 тис. калібру 155 мм та 300 тис. – 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України. Цю ініціативу підтримали кільканадцять держав.

Зокрема, Ісландія 25 березня оголосила про виділення 2 мільйонів євро для закупівлі снарядів для України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus