USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україні пророкують дефіцит цукру

12 Березня 2011 13:42
Цьогоріч в Україні може забракнути цукру, тому його ціна у 2011 році, ймовірно, зросте у півтора рази.

Такий прогноз озвучив директор інформаційної компанії «ПроАгро» Микола Верницький в ефірі Першого ділового каналу, пише «Gazeta.ua».

«В Україні взагалі немає дефіциту нічого. Є високі ціни. Ось може бути дефіцит цукру цього року. Це реально. На всі інші товари я б не сказав, що є дефіцит», – каже він.

«Світові ціни на цукор перебувають на найвищому рівні за останні 30 років. І у нас дефіцит цукру становить приблизно 200 тисяч тонн. Можливо, трохи менше. Це практично місячна норма споживання. Потрібно дивитися, яким чином цей дефіцит буде перерозподілятися усередині країни між різними споживачами», – зазначив він.

Експерт припустив, що через дефіцит ціна на цукор може збільшитися в півтора рази.

«Коли ми ввеземо ці 200 тисяч тонн, вони будуть, напевно, раза у півтора дорожче, ніж нинішня ціна цукру на ринку України. Тоді ми можемо побачити зростання цін на цукор», – сказав Верницький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пані Показати IP 12 Березня 2011 13:46
ПРо який дефіцит взагалі йде мова. Загляніть на склади наших міліонерів-власників заводів. Цукру - завались. Тримають, щоб заробити на, так званому, дефіциті.
Лучанин Показати IP 13 Березня 2011 02:59
Так це ж недавно вже було. Потім гречка, борошно... Вже треба було б і про інші крупи подбати. А, просто цукор не розмітають, залежався. Так і картопля ж гниє - треба і про її дефіцит подбати!
Лучанин Показати IP 13 Березня 2011 03:02
Да, забув додати, що збільшення цін на що-небудь відбувається не після завезення чи дефіциту, а після публікації подібних статей. Факт!
міля Показати IP 14 Березня 2011 07:39
Видно цьому лоху Верницькому добре сахарники заплатили. Коли цих придурків з ефіру приберуть, щоб народ не бунтували.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus