USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українка, яка зіграла у фільмі «Волинь», скаржиться на ненависть

30 Жовтня 2016 18:32
Фільм "Волинь" розпалив ворожнечу між поляками та українцями, і після прем’єри стрічки останнім регулярно надходять погрози, - так вважає Наталія Панченко, українка, яка вже понад 7 років живе в Польщі.

Про це повідомляє «Обозреватель», посилаючись на "Newsweek Polska".

З її слів, у "Волині" жителі України показані з дуже негативного боку. І люди, переглянувши фільм, починають відверто їх ненавидіти.

"Для мене фільм "Волинь" Войцеха Смажовського став жахіттям, я – жертва всіх тих глядачів , які після перегляду хотіли вилити на когось свої емоції, цю ненависть та море зла, які побачили в цьому фільмі. Я після виходу з кінотеатру теж відчувала ненависть до тих українців, які мордували, але людина розсудлива буде читати і шукати, почне думати, що робити із тією ненавистю. Для таких людей я стала лялькою вуду", – розповіла Панченко.

Як зазначила жінка, їй надходять відверті погрози, тому часто страшно навіть вийти з дому.

"За кожним акаунтом стоїть людина, і коли вона мене впізнає на вулиці, може зробити те, про що написала. Я боюся, що ця ненависть вийде за межі інтернету. Це ненависть не лише до мене, це ненависть до українців взагалі", – заявила Панченко.

Нагадаємо, восени 2014 року розпочалися зйомки фільму "Волинь" про так звану "Волинську різню". Автор стрічки Войцєх Смажовський не зважає на історичну складність у трактуванні таких подій. Режисер впевнений, що його стрічка не нашкодить польсько-українським стосункам.

Зі слів першого заступника голови Українського інституту національної пам’яті Аліни Шпак, картина польського режисера Войцеха Смажовського «Волинь» торкається важких аспектів українсько-польських стосунків. У стрічці Смажовський показує трохи викривлену трагедію польського населення Волині. Вочевидь це зроблено із різних політичних мотивів. В Україні ж прем`єру фільму заблокували з політичних міркувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ая Показати IP 30 Жовтня 2016 22:25
маю докази, що: У стрічці Смажовський показує НЕ трохи викривлену трагедію польського населення Волині. А дуже ФАЛЬШИВУ. Поляки насильно розповсюджують фальшиві інформації про дії УПА, і одночасно приховують, чи замовчують незаперечні факти про свою понад 350 000 армію, яку німці вщент розбили у 1939. Поляки замовчують те, що після 17.ІХ.1939 року москалі вивезли в Сибір понад 1 300 000 польських громадян, з того числа 60 000 втекло з Андерсом на захід, 40 000 "втікачів" пішло до 1 Армії польського війська з Червогною Армією. Скільки залишилося у РАЮ, треба порахувати. Наступна справа, це апровізація знищеної польської армії. Всім відомо, що німці накладали контингенти на захоплених теренах. Підпорядковані німцям народи кормили німецьку армію. В той же час, "недобитки " польської армії нападали на мирне українське селяньство і нещадно грабували його. Що мав у такій ситуації робити селянин? На мою думку без жодного сумніву, те що робив б каждий поляк, німець чи інший, тобто брати вили, сокиру чи лопату і чатувати ночами при дверах на нічних гостей.... Тому то для захисту волинян народилися загони Боровця які захищали населеня. Вони з часом переродилися в УПА яка рівнож захищала українців. Наші історики чомусь то не добачають причин повстання УПА і тупцюють в місці відводячи від фактів всіх і вся. Ніхто з істориків ще не згадав про те, що між іншими на Волині народилася злочинна польська АК, яка співпрацювала з Красними партизанами і разом з ними вбивала населення Волині, Галичини, Лемківщини, Холмщини, Поліся . Червоні партизани, це окрема тема, бійці дуже часто підшивались під вояків УПА і вбивали так українців як і поляків. Відносно злочинів УПА хотілобся знати де є могили Упівських жертв-настав час запалити свічку і помолитись за душі померлих. Хтось колись сказав: НЕНАВИДИМО ТИХ КОМУ МИ ВЧИНИЛИ КРИВДУ ЯКОЇ НЕ МОЖНА ПРОСТИТИ. І ту собака зарита...
Волинянин Показати IP 31 Жовтня 2016 04:46
Кіно не бачив і не хочу бачите. Його зняли з одною ціллю для поляків щоб вони ненавиділи українців. Співчуваю що в центрі Європи живе такий нарід як поляки якими маніпулює ФСБ. А взагалі що ви тут робили на Волині?Для чого ви сюди понавозили своїх осадників? Це що безлюдні прерії вам, це земля українців і ви тут гості і прошу пана не хамити в чужій хаті. Ви однакові як росіяни то полонізація то русифікація. Поясніть чого вас чехи ненавидять, а за те що ви їх окупували разом з Гітлеромще до свого 1 вересня яке ви тулите що це початок війни. Ви самі собі риєте яму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus