USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські науковці вивели новий сорт конопель, з яких можна виготовляти бронежилети

20 Вересня 2022 06:34
В Україні вивели новий сорт посівних конопель «Софія», який можна використовувати для виготовлення бронежилетів для військових.

Сорт створили фахівці Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України, повідомляють в академії.

Рослину представили під час традиційного фестивалю промислових конопель «Hemp Fest», який відбувся на Сумщині.

Новий сорт універсальний щодо використання і волокон, і насіння.

«Це подвійні можливості для розвитку різних галузей виробництва, зокрема і оборонної, що особливо важливо в нинішніх умовах», – кажуть в академії.
Науковці кажуть, що технічні коноплі – це основа для виробництва пороху, який не має аналогів у світі, а також високоякісна сировина для канатів і парашутів.

«Конопляні волокна ні в чому не поступаються синтетичному кевлару, з якого виготовляють бронежилети. Плити з конопель витримують постріли з бронебійних патронів, при цьому, вони легші за кевларові», – говорять вчені.

Також за словами науковців, коноплі – це тканина для пошиття натурального військового одягу, спідньої білизни, яка зарекомендувала себе в екстремальних умовах, коли відсутні будь-які засоби гігієни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Вересня 2022 14:47
гарно, але шкода, що пиз***ж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus