USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Українські спецслужби можуть стояти за ударами по ПВК «Вагнер» у Судані, – CNN

20 Вересня 2023 11:10
Українські спецслужби, ймовірно, провели атаку на сили ополчення в Судані, які підтримує колишня російська приватна військова компанія «Вагнер».

Згідно з розслідуванням CNN, спецслужби України могли стояти за серією ударів безпілотників і наземною операцією, спрямованою проти підтримуваного «Вагнером» ополчення поблизу столиці Судану.

Удари було завдано за два дні після того, як вагнерівці доставили велику партію зброї до Судану.

Українське військове джерело CNN охарактеризувало операцію як роботу «несуданських військових». На запитання про те, чи стоїть за атаками Україна, співрозмовник відповів лише, що «ймовірно, відповідальність за це несуть українські спецслужби».

Крім того, на відеоматеріалах, отриманих CNN, виявили відмінні риси атак дронів «в українському стилі».

Два комерційно доступні дрони, широко використовувані українцями, брали участь щонайменше у восьми ударах, при цьому на контролері дрона було видно український текст.

На відео з монітора контролера дрона видно текст англійською та українською мовами, зокрема слово «Зупинити».

Експерти також заявили, що використана тактика, а саме схема пікірування дронів прямо на ціль, була вельми незвичайною для Судану.

Водночас високопоставлене суданське військове джерело заявило, що воно «не знало про українську операцію в Судані» і не вірить у це.

У ГУР відреагували на матеріал CNN про атаку безпілотників у Судані

За словами представника ГУР Андрія Юсова, розвідка поки що не може ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Він додав, що при цьому помітно, що Росія послаблює позиції по всьому світу, втрачаючи все те, що накопичувала ще з часів СРСР.

«Це зокрема стосується і Африки. Можна також нагадати слова генерала Буданова про те, що Україна буде знищувати російських воєнних злочинців у будь-якій точці світу,де би вони не знаходилися», – додав представник військової розвідки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВІРУС Показати IP 20 Вересня 2023 13:24
У НАС ДЛИННЫЕ РУКИ.
Корiнний лучанин Показати IP 20 Вересня 2023 15:54
За руки сумнiвавсяюсь, а от язики довгi, гебельсята.
Хз Показати IP 20 Вересня 2023 16:45
Агент Арсеній - куля в лоб працював

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus