USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Українські символи та пейзаж: у селі на Волині переселенці розмалювалювали зупинку

17 Липня 2023 07:15
У селі Колодеже Луцького району розмалювали автобусну зупинку. Орнамент вишиванки, колосся, маки, захід сонця, річка та ліс – такі прекрасні українські символи та краєвиди тепер прикрашають споруду в центрі села.

Перетворити зупинку на патріотичний об’єкт взявся художник-переселенець із Курахового Володимир Яницький разом із

дружиною Ганною. Долучилися до цієї справи й місцеві жителі, повідомили в Городищенській громаді.

За дорученням голови Городищенської сільської ради Світлани Соколюк, яка ініціювала творчий проєкт, роботу організувала головна спеціалістка гуманітарного відділу Галина Бакош. Підготовчі роботи із відновлення об’єкта провели завідувач клубу села Наталин Микола Гогой та місцеві активісти.
Читати ще: Бачити і малювати серцем: як художник, що переїхав на Волинь з Донеччини, допомагає ЗСУ

«Українці завжди вирізнялися створенням затишку і краси довкола себе, навіть якщо це стосується звичних речей. Ось так, власне, і із зупинкою в Колодежі. Тепер на ній і колосся, і маки, і блакить українського неба, і захід українського сонця. Одне слово, все, що тішить погляд українців. І нам надзвичайно приємно бути частиною цієї ініціативи. Також приємно, що в громаді є така соціально активна молодь, яка прагне змін і долучається до роботи», – зазначив Володимир Яницький, для якого ці малярські роботи стали своєрідним викликом, адже звик працювати із професійними фарбами, а тут – бюджетні водоемульсійні варіанти.
Але, дивлячись на результат, можна з упевненістю сказати, що все вдалося.

Над розмальовуванням зупинки в Колодежі активісти працювали протягом трьох днів.
Читати ще: «Евакуйоване життя»: у Луцьку художник з Донеччини продає картини, щоб зібрати на дрон

«Це не просто зупинка, це – витвір мистецтва. І все завдяки командному духу та взаєморозумінню. Приємно, що наша громада стала прихистком для таких талановитих людей. Уже чимало проєктів і благодійних акцій нам вдалося реалізувати разом із творчою сім’єю Яницьких. Щиро дякую за постійну підтримку. Як то кажуть, далі буде, бо ідей у нас ще багато», – додала Галина Бакош.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Липня 2023 08:06
А було б місто - потратили б гроші на знесення і розумний несмак з металу та скла
Один Показати IP 17 Липня 2023 10:25
І ще би вкрали 200 тис як мінімум на знесенні і закупівлі нової

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus