USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українські тюрми продукують мутовану форму туберкульозу. ВІДЕО

9 Вересня 2013 08:18
Україні загрожує епідемія туберкульозу, йдеться у сюжеті ТСН. На часі ця хвороба щогодини забирає життя одного українця. Проте вже зараз країною розповзається бацила-мутант - невиліковна форма туберкульозу.

Велетенськими фермами, які продукують і випускають в світ мультирезистентну форму бактерії (нечутливу до більшості звичайних ліків), стали українські тюрми.
Згідно зі статистикою міжнародних фондів, минулого року в українських тюрмах заразилась туберкульозом понад тисяча засуджених. Кожен з них на думку медиків, здатен інфікувати 15 людей на рік. Достатньо один раз кашлянути і в радіусі 1,5 метра буде розбризкано 3 тисяч бактерій. А за добу хронічно хворий виділяє їх мільярди. На сьогодні в українських тюрмах щонайменше 4,5 тисячі таких недужих. Якщо нічого не робити, і раптом завтра всі ці в'язні опиняться серед нас, то вже за чотири роки хворітиме вже 45 мільйонів українців.

«Камери створені спеціально, щоб взимку в них було максимально холодно, а влітку максимально жарко. Людям нічого не залишається, окрім як ставати на туалет і обливатися з баклажок водою. У результаті в камері утворюється парниковий ефект... І ці умови для туберкульозу ідеальні. Для його розповсюдження», - розповів колишній в'язень та правозахисник Ігор Гаркавенко. Чоловік, який сидів у колонії Дніпропетровська, згадує страшні історії: тих, хто найбільше скаржився на жахливі умови утримання, запирали в маленьку двомісну камеру із в'язнями, які помирали від туберкульозу.

«На зеківському сленгу цей рівень туберкульозу називається «мільйонний процес». Це коли викид паличок Коха в камеру настільки сильний, що всім іншим найвища ступінь інфікування просто забезпечена. І всі інші повинні або бити ногами в двері, щоб або їх прибрали від цієї людини, або його вивели. Або просто одягти йому на голову кульок. Так, тобто вбити його. Щоб він не вбив їх усіх», - зробив шокуюче зізнання колишній ув'язнений.

Туберкульоз вже перестав бути хворобою бідних. Його можна підчепити у будь-якому тісному просторі. Це може бути не тільки тюремна камера, але також автобус, трамвай, вагон метро. На щастя, кажуть тюремники, кількість заражень цього року зменшилась. Є шанс сказати, що епідемію всередині режимних об'єктів вдається контролювати.

Нагадаємо, на початку року Кабмін видав розпорядження, згідно з яким хворих на туберкульоз кластимуть в лікарню силою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus