USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українського мільйонера засудили до 4 років колонії в Росії, – ЗМІ

12 Листопада 2020 10:42
У Москві українського мільйонера Костянтина Григоришина засудили до 4 років колонії загального режиму. Причина – несплата податків на суму майже 1,4 мільярда рублів. За інформацією слідства, податки не заплатило в бюджет протягом 2008–2010 років підконтрольне Григоришину ТОВ «ПИК Создание».

Про це повідомляє Коммерсантъ, пише 24 канал.

Компанія займалася постачанням трансформаторів із Запоріжжя. Згодом її визнали банкрутом. Бізнесмен через представників заявляв, що не контролював компанію.

Під час судового процесу Григоришин перебував за кордоном. У Росії його оголосили в розшук. Тому процес щодо бізнесмена проходив заочно із січня 2020 року.

Вирок суддя Міщанського райсуду Москви оголошувала два дні. У результаті Григоришина визнали винним в ухиленні від сплати податків у сумі майже 1,4 мільярда рублів. Його засудили до 4 років колонії загального режиму.

Суд відмовився задовольнити претензії податкових органів про відшкодування шкоди. Арештоване майно олігарха, а саме нерухомість та твори мистецтва, залишили під забезпечувальними заходами. Захисники Григоришина заявили, що мають 10 днів, аби подати апеляцію.

Спочатку кримінальну справу порушили щодо Григоришина і підприємця Володимира Богатирьова – гендиректора ТОВ «ПИК Создание». Розслідування справи проти Богатирьова все ще триває.

Що відомо про Костянтина Григоришина

Він займає 16 місце в рейтингу топ-100 найбагатших людей України.

Його статки оцінюють у майже 400 мільйонів доларів.

Бізнес-група «Енергетичний стандарт», власником якої є Григоришин, почала формуватися ще у 1990-х. До початку 2000-х Григоришин володів великими активами в 3 секторах економіки: електроенергетика, машинобудування, металургія.

Згодом у нього почалися конфлікти з українськими бізнесменами і політиками. Григоришин поступово почав втратчати контроль над підприємствами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus