USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Українських гонщиків нагороджували під гімн СРСР. ВІДЕО

21 Березня 2012 18:01
Екіпаж Богдана Новицького та Юрія Кондратьєва посів 3-е місце на престижній ралі-рейдової гонці Italian Baja 2012. Щоправда, наших співвітчизників та абсолютного переможця ралі росіянина Володимира Васильєва нагороджували під гімн СРСР.

Про це інформують «Аргументы и факты.Украина» з посиланням на прес-службу Автомобільної федерації України.

Цього року «Італійська Баха» проходила з 16 по 18 березня в провінції Тревізо зі штаб-квартирою в містечку Порденоне. Загальна протяжність спецділянок звивистими дорогами і руслами річок склала трохи менше 400 кілометрів. Заявку на участь в рейді подали 88 екіпажів: 67 позашляховиків, 10 мотоциклів, 8 квадроциклів і три вантажівки.

Про те, що гонка буде непростою, організатори стверджували ще до початку змагання. За останні два місяці все висохло, тому на ґрунтових спецділянках було багато пилу. Це означало, що гонщикам доведеться боротися не тільки з водою на численних бродах, а й зі стовпом пилу, який залишатимуть екіпажі, які їхатимуть попереду.

У перший день змагань українському екіпажу Богдан Новицький/Юрій Кондратьєв трохи не вистачило швидкості і досвіду спільних гонок. 10-кілометровий тестовий проміжок наші спортсмени подолали тільки десятими. Трійка лідерів виглядала так: Гадасін/Шемелі (Росія), Васильєв/Євтехов (Росія / Україна), Ван Меркштейн/Шевальє (Голландія/Бельгія).

Другого дня на першому з двох 80-кілометрових кіл спецділянки лідируючий екіпаж російської команди G-Force Бориса Гадасіна зійшов з траси через поломки рульового управління. Лідерство захопив голландець Ван Меркштейн. Він закріпився в загальному заліку на першому місці. Слідом за ним у таблиці розташувався Володимир Васильєв, а третє місце дісталося фінно-латвійському екіпажу Гардемайстер/Петерсонс. Незважаючи на дебют в дисципліні, Тоні Гардемайстер значився серед фаворитів гонки, адже траса наполовину складалася з класичних ралійних доріг. Більш упевнена їзда українців Новицького і Кондратьєва дала позитивний результат - в загальному заліку після першого кола вони займали 6-ю позицію.

На другому колі лідерство зайняв французько-російський екіпаж Шлессер/Жильцов. Під час прологу у екіпажа виникли непередбачені труднощі - через відсутність електрообігріву лобового скла запітніли вікна. Але французи показали кращий результат на другому 80-кілометровому колі і піднялися з 35-ї на на 8-у позицію.

Незабаром французів наздогнав український екіпаж. В результаті українці встигли піднятися на 5-е місце в загальному заліку з менш ніж 5-хвилинним відставанням від Васильєва з Евтеховим.

В останній день гонка пройшла на тій же спецділянці, але гонщикам потрібно було проїхати його в зворотному напрямку. Українці зробили це помітно швидше, ніж під час першої спроби. Після першого кола трійка лідерів склала – екіпажі Васильєв/Євтехов, Ван Меркштейн/Шевальє, Гардемайстер/Петерсонс.

На останньому, четвертому колі гонки екіпажу російського G-Force Васильєву/Евтехову вдалося утримати лідерство. Голландсько-бельгійський екіпаж Петера Ван Меркштейна фінішував другим. Богдан Новицький випередив фінського опонента і піднявся на підсумкове третє місце.

«Цього року ми зробимо ставку на міжнародні гонки, і в першу чергу - на Кубок Світу з ралі-рейдів», - заявив чинний чемпіон України і Росії з ралі-рейдів та президент Автомобільної федерації України Богдан Новицький. Спортсмен вважає, що з точки зору організації гонки, все було на вищому рівні.
«Упевнений, що як тільки наш екіпаж «притреться», ми зможемо претендувати на найвищі позиції», - повідомив він.
У «Італійській Басі» стартував ще один український гонщик. Екіпаж Нестерчук/Ліхтлехтер зайняв підсумкове 5-е місце в своєму класі і 22-е в загальному заліку.
Щоправда, нагороджували переможців під гімн СРСР.


Результати гонки (загальний залік):
1. В.Васильєв/В.Евтехов (G-Force Proto) - 3:47:13
2. П.Ван Меркштейн/Е.Шевалье (Toyota Hilux) + 00:00:37
3. Б.Новіцкій/І.Кондратьев (G-Force Proto) + 00:07:21
4. Ж-Л.Шлессер/К.Жільцов (Schlesser buggy) + 00:07:45
5. Т.Гардемайстер/А.Петерсонс (Mitsubishi Pajero) + 00:08:02
22. В.Нестерчук/Л.Ліхтлехтер (Toyota Land Cruiser) +01:48:10


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Кіндрат Показати IP 21 Березня 2012 23:58
Комуністи раді !!!
Bert O-Nill Показати IP 22 Березня 2012 09:53
От якби розвернулися і пішли з гордо піднятою головою! Чому гімн СРСР і Росії має звучати на честь наших спортсменів? Тому, що вони - імперсько-совковий продукт - хохли. Варто замислитися. Міла Йовович - коли їй вручали оскара зауважила, що вона українка, бо виросла у вільному світі, а наші діячі ні мови, ні культури сприймати не хочуть. Сором, їх посмішки - визнання таких собі дурників-моголів, золотого Тамерлана онучат голих.
AntiUkr Показати IP 22 Березня 2012 10:54
А уважение еще заслужить надо. Итальянцы украинцев знают как дешевую рабсилу-остербайтеров и проституток.
Воля Показати IP 22 Березня 2012 11:14
А причому тут українці? А хіба гімн не грають лише на честь переможця? Росіянам грали гімн СРСР. Ну й нехай.....
Каріна Показати IP 22 Березня 2012 13:56
ну можливо 3 гімни ставили, по черзі, для 3 переможців..тоді це все ж жахливо...не повага від держави Італії
Воля Показати IP 22 Березня 2012 14:52
Ніколи не було традиції грати гімн кожного призера, окрім першого. Гімн звучав лише для росіян. А журналюги просто ліплять сенсацію. Краще б звертали увагу на малороський комплекс меншовартості на берегах Дніпра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus