USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Український бронеавтомобіль «Дозор-Б» так і не доїхав до військових

6 Квітня 2016 16:35
Український бронеавтомобіль "Дозор-Б" так і не потрапив на службу в українську армію. Як повідомляє видання "Апостроф", Міноборони забракувало всю партію з 10 ББМ "Дозор-Б", які повинні були потрапити у війська. Удвох зразках після невеликого пробігу були виявлені наскрізні тріщини в корпусах.

Перша партія з 10 машин повинна була надійти у війська до кінця березня 2016 року. Ще 6 грудня 2015 року прес-служба "Укроборонпрому" поінформувала про те, що "Дозор-Б" пройшов державні випробування і рекомендований до прийняття на озброєння ЗСУ, а 15 грудня 2015 року - вже про те, що Міноборони уклало контракт з Львівським бронетанковим заводом на виробництво бронемашин "Дозор-Б" для ЗСУ.

Спочатку для виготовлення допрацьованих машин відводився термін до кінця січня 2016 року, потім, правда, цю дату перенесли на 31 березня. Проте, як стало відомо "Апострофу", під час перевірки готовності цієї партії, з’явилися нові сюрпризи, які під час випробувань не були виявлені, а саме - в корпусах двох бронетранспортерів на днищах з'явилися наскрізні тріщини завдовжки близько 40-50 см в зоні розташування двигуна, при цьому машини, на яких були виявлені тріщини, пройшли трохи більше 400 і 100 км.

Міноборони наполягає на створенні комісії для виявлення причин виникнення тріщин на корпусі бронемашини, з проведенням аналізу якості бронесталі і перевірки розрахунків міцності й жорсткості конструкцій деталей усього корпусу. Адже треба точно знати, чи немає ризику "розтріскування" усієї партії "Дозорів". Яким буде рішення "Укроборонпрому", стане відомо найближчим часом.

На жаль, цей інцидент вочевидь затягне постачання "Дозорів" в армію, і позначиться на репутації виробника, адже запустити виробництво "Дозор-Б" чиновники різного рангу обіцяли з червня 2014 р. Але по факту, поки у ЗСУ немає жодного екземпляра. Хоча кореспондентові AUTO -Cionsulting вже пощастило навіть проїхатися на одній із випробувальних бронемашин. На жаль, ситуація із запуском виробництва "Дозор-Б" наочно показала цілий клубок проблем. Неможливо на коліні робити сучасні машини. Але і на старих технологіях далеко не поїдеш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Сераховичі Показати IP 6 Квітня 2016 16:59
Хоч би зернятко позитивноі інформаціі! Ніде і ні в чому! Скільки буде продовжуватись оця .безкарність.безвідповідальність!?? Скільки оце все може терпіти народ??? Невже ми дійсно не достойні на гідне життя?? Чого ніхто не покаранмй за злочин перед народом.державою? Що ми за народ такий???
не лучанин Показати IP 6 Квітня 2016 17:03
скільки можна? хоч щось нормальне можна зробити?
Анонім до не лучанин Показати IP 6 Квітня 2016 18:13
для чого? впаяємо ще акцизів на нормальну продукцію і далі будем своє гамно продавати!
бе Показати IP 6 Квітня 2016 17:47
а нащо вони нам? в наших солдатів є "максим" 1919 року і як не дивно стріляє! А львів"яни такі гонорові патріоти і склепали фігню
Анонім Показати IP 6 Квітня 2016 17:54
Треба це авто перейменувати в "Позор-Б"
Знаючий Показати IP 6 Квітня 2016 18:21
Посаду директора Львівського бронетанкового заводу, де мали випускати "Дозори", в результаті "липового" конкурсу отримав представник Івано - Франківська(!), який закінчив інститут нафти на газу (!), який в Івано - Франківську є забудовником та співвласником пивного заводу та є помічником Народного депутата!!!. Як людина, яка далека від машинобудування, танкобудування, з такою освітою, з таким "досвідом роботи ..." може керувати таким заводом. Як може така людина вигравати конкурс!?!?!? БО ВІН ПОМІЧНИК,,,,, Яка держава (на жаль), такі конкурси (на жаль), такі директори, такі, як наслідок "Дозори"...
до знаючого Показати IP 6 Квітня 2016 18:40
значить керує депутат
КУМ Показати IP 6 Квітня 2016 19:25
По законах військового часу-розстріл.Їм просто повезло,що у нас такі "керівники".
То-то Показати IP 7 Квітня 2016 00:40
Нічого дивного, ми ж перейшли на американські стандарти. Раніше наше безвідмовно працювало після обробки напильником, а тепер маємо таку ж мильну бульбашку за вбахані мільярди, як це і робиться в штатах (див. їх всі останні розробки).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus