USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці стали рідше ходити до магазинів, але купують у них більше. Дослідження

10 Січня 2023 08:59
Через розв’язану Росією війну українці стали рідше ходити в магазини, але при цьому купувати в них більше – по суті запасатися. При цьому, за даними фахівців, за весь час бойових дій було зафіксовано два сплески подібної поведінки українців: на початку війни та після початку масованих обстрілів інфраструктури країни у жовтні-2022.

Зазначається: також на зменшення відвідуваності магазинів вплинув виїзд багатьох українців з країни. Про це повідомляє Оbozrevatel з посиланням на Асоціацію рітейлерів України (RAU).

«На початку березня сума продажів зменшилася на 21,1%, але середній чек збільшився при скороченні кількості транзакцій на магазин. ...У жовтні, коли Росія вдалася до терористичних атак української інфраструктури, знову повернулися реалії початку великої війни – закриття магазинів через брак електроенергії та повітряних тривог знову збільшили середній чек та зменшили кількість походів у магазин», – йдеться у повідомленні.
При цьому наголошується: ситуація, що склалася після початку обстрілів, відрізняється від тієї, що була на початку війни.

Так, цього разу:

– на збільшення середнього чека, крім паніки, вплинула висока інфляція;

– до зменшення виручки додалися втрати товару, «який доводиться списувати через відключення світла».

Загалом же, зазначають аналітики, скорочення походів у магазини з одночасним збільшенням кількості покупок мають панічний характер. «У міру того, як стабілізувався фронт, і споживачі звикали до життя під час війни, більш-менш стабільною ставала і торгівля», – констатують вони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus