USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Українці зібрали на «Ловців Шахедів» 150 мільйонів менш ніж за дві доби

15 Жовтня 2022 22:03
Українці менш ніж за дві доби зібрали 150 мільйонів гривень на «Ловців Шахедів» – системи протидії дронам, які допоможуть знищувати ворожі БПЛА.

Про це повідомив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УП.

«150 мільйонів гривень менш ніж за дві доби на потужну антидронну систему зібрали monobank, Лачен та UNITED24. Люди, ви просто неймовірні! Ціллю було зібрати 100 мільйонів, але завдяки вашій космічній підтримці на банки моно впало в половину більше», – написав він.

Нагадаємо, до Дня захисників та захисниць України ініціатива UNITED24, monobank та волонтер Ігор Лаченков запустили спільний збір у 100 млн грн на «Ловців Шахедів» – системи протидії дронам, що допоможуть знищувати ворожі БПЛА.

Як пояснив співзасновник monobank Олег Гороховський, такі системи роблять ворожі дрони «сліпими», тож вони намагаються піднятися на безпечну висоту, після чого їх збивають українські системи ППО.

Один «Ловець» коштує близько 50 млн грн, тож збір було відкрито з метою придбати щонайменше дві системи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus