USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці та білоруси на Волині добуватимуть відновлювальну енергію з бульби?

3 Серпня 2009 12:51
Начальник головного управління агропромислового розвитку Анатолій Аршулік запропонував спільно продукувати у лабораторіях України та Білорусі нові сорти картоплі, котра потрібна ринку. Причому, здійснити це потрібно якнайшвидше. Про це 3 липня йшлося під час зустрічі керівництва області із радником Посольства Республіки Білорусь в Україні Олександром Щесльонком, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Пан Аршулік зауважив, що в нашій державі набереться з десяток цікавих сортів «бульби», і в сусідній також, тому потрібно пришвидшувати процес обміну напрацюваннями. Він висловив думку і про виробництво відновлювальної енергії із картоплі. Мовляв, можна створювати біоетанол. Начальник головного управління агропромислового розвитку розповів, що на Волині є недобудований за радянських часів крохмальний завод, на якому і можна налагодити виробництво технічного спирту. Він додав, що є бізнесові структури, котрі готові вкласти у цю справу кошти.
 
Головний аграрій області окреслив й інші напрямки співпраці Волині і Білорусі. Оскільки у своєму виступі радник Посольства Республіки Білорусь в Україні Олександр Щесльонок зауважив, що його держава витрачає до 40 мільйонів доларів на закупівлю фуражного зерна, то пан Аршулік додав, що на Волині існують комбікормові заводи. Вони, стверджує чиновник, могли б забезпечити сусідню державу зерном і кормами, складеними за особливими рецептами для певного виду худоби.
 
Похвалився начальник головного управління агропромислового розвитку Анатолій Аршулік волинськими потужностями у виробництві м’яса і молока. Він зауважив, що Волинська область серед 9 північно-західних регіонів України є першою за виробництвом м’яса, проте заводи «загружені не на повну потужність», тому є можливість поміркувати над варіантами співпраці.
 
Також пану Аршуліку кортить відновити льонарство на Волині, адже ця галузь тримається на плаву в сусідній державі, перед усім, завдяки державним дотаціям. Він додав, що в області збереглися льонарські заводи у Ковелі та Камені-Каширському, а тому потрібно потрібно шукати точки «дотику».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Серпня 2009 13:31
Йо, цей "пан Аршулік", знаний фахівець. Передайте йому, що крохмальний завод важкувати перепрофілювати під виробництво біоетанолу, швидше підійде спиртовий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus