USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Українці їстимуть китайську гречку? ВІДЕО

23 Лютого 2010 13:43
 
В Україні дефіцит вітчизняної гречки – за останній місяць її вартість зросла удвічі. Чиновники заявили, що готові імпортувати крупу з Китаю.
В Україні спостерігається сезонний ріст цін на харчі, зокрема є тенденція до здорожчання круп\'яної продукції, наприклад, гречки. За останній місяць її вартість зросла удвічі.
Аграрії кажуть, що дефіцит гречки викликаний тим, що на неї немає попиту, тому цього року її майже не сіяли.
Утім, у міністерстві агрополітики заспокоїли, що проблем із гречкою в країні не буде. По-перше, аграріїв наполегливо проситимуть її сіяти більше. По-друге, якщо буде дефіцит, завезуть з-за кордону. Там крупи вдосталь, бо люди її не їдять.
«У разі дефіциту гречку можна імпортувати. Ми споживаємо як харчі, а на заході вона для корму птахам, особливо в Китаї», – заявив директор Департаменту харчової промисловості міністерства АПК Юрій Кищак.
В Антимонопольному комітеті також пообіцяли перевірити, чому гречка так подорожчала і аграрії не можуть збути свій товар.
Між тим за січень подорожчала майже вся сільськогосподарська продукція, окрім журавлини, бананів та груш. Порівняно з груднем, у січні майже на 15% підскочив цукор, підросла вартість яєць, фруктів та олії, майже на 10% піднялися в ціні молочні продукти. За прогнозами експертів, харчі дорожчатимуть і надалі. Інфляція не має зворотного впливу, тож ціни назад не повернуться.
Чому дорожчають харчі та коли України їстиме китайську гречку – у відеосюжеті ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus