USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Українцям будуть нараховувати тариф на вивезення побутових відходів по-новому

2 Листопада 2020 07:40
В Україні відтепер під час встановлення тарифів на вивезення побутових відходів будуть враховувати операції із сортуванням сміття. Також будуть братися до уваги обсяги вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 28 жовтня, передає ТСН.

Як пояснили в Мінрегіоні, зміни до «Порядку формування тарифів на послуги поводження з побутовими відходами» дозволять покращити роботу сміттєсортувальних ліній. Наразі в Україні їх налічується 35, і вони працюють у 29 населених пунктах. Однак у переліку операцій поводження з побутовими відходами відсутня операція сортування.

«Під час встановлення тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами споживачі сплачують як за перероблення, так і за захоронення всього об’єму побутових відходів, який утворюється в населеному пункті, без урахування об’єму. Відтепер під час встановленні тарифу на ці послуги враховуватимуться об’єми вивезення, перероблення та захоронення побутових відходів», – зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Також проєктом постанови регулюється питання щодо розрахунку витрат по оплаті праці працівників, які працюють на підприємствах, що надають послуги з поводження з твердими побутовими відходами.

Згідно з пояснювальною запискою, до тарифу включені, окрім витрат на оплату праці персоналу, також витрати на виплату додаткової зарплати, надбавок, компенсацій, премій, а також інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які не передбачені законодавством.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 2 Листопада 2020 09:18
Дякуєм. Покращення продовжуються. Яника вже 6 років нема, але певно він досі винен...
Олександр Показати IP 2 Листопада 2020 10:45
Дуже цікаво, як буде визначатись об'єм відходів, бо на сьогднішній день оплата в багатоквартирних будинках залежить від кількості зареєстрованих в квартирі. Для роздільного збирання відходів в деяких місцях встановлені різні контейнери - для сухих і вологих відходів, а от сміттєвозів для роздільного вивезення відходів ще жодного разу не бачив.
Анонім Показати IP 2 Листопада 2020 11:02
а як відмовитися від цієї послуги? в приватному будинку . нічого не викидаєм а платимо...що спалюєм в грубці що компостуємо на ділянці що відложуєм і в будівництво
Нестор Показати IP 2 Листопада 2020 12:16
Коли ж ви наїстетися тими грошами
Дідо Показати IP 3 Листопада 2020 11:59
Гей на майдан, геї на майдан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus