USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

УКРОП пропонує зобов'язати облгази їхнім коштом встановлювати індивідуальні лічильники

5 Квітня 2017 17:19
Народні депутати з «Українського об'єднання патріотів – УКРОП» зареєстрували в парламенті законопроект про внесення змін до закону про забезпечення комерційного обліку природного газу (№ 6277-1). Йдеться про те, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розподіл природного газу на відповідній території (облгази), зобов’язані встановлювати побутовим споживачам індивідуальні, а не загальнобудинкові лічильники палива.

Про це 4 квітня під час брифінгу у Верховній Раді заявив голова політради «Українського об'єднання патріотів – УКРОП», народний депутат Тарас Батенко, йдеться на офіційному сайті УКРОПу.

«Ми хочемо передбачити в законі пункт, згідно з яким населення матиме право на встановлення індивідуальних лічильників за кошти облгазів, які вже закладені в тарифі, і, відповідно, платитиме за фактично спожитий газ», – підкреслив Тарас Батенко.

Нардеп наголосив, що громадяни не повинні переплачувати за газ, тим більше що це не відповідає ані якості самого блакитного палива, ані рівню послуг, які надають облгази.

Водночас в УКРОПі вимагають перезавантаження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та відставки її чинного голови Дмитра Вовка, який своєю діяльністю фактично обслуговує частину олігархів. З ініціативи НКРЕКП українці вже сплачують за електроенергію за завищеними тарифами через сумнівну формулу «Роттердам+». А нині комісія під керівництвом Дмитра Вовка хоче змусити громадян перераховувати свої кошти ще й на приватні рахунки облгазів шляхом запровадження абонентської плати за газ. У партії вимагають скасувати відповідну постанову регулятора.

Своєю чергою, народний депутат Ірина Констанкевич підкреслила, що у разі запровадження абонентської плати рахунки за спожитий газ стануть непідйомними для майже 80% громадян.

«Ми відстоюватимемо права людей і боротимемося проти таких визисків та антигуманістичної політики нашої влади», – заявила Ірина Констанкевич. В УКРОПі також зазначили, що перебування на посаді Дмитра Вовка суперечить чинному законодавству, згідно з яким НКРЕКП не може очолювати людина, яка пропрацювала у галузі менше п'яти років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мармон Показати IP 5 Квітня 2017 17:57
І нехай облгази познімають ці хр*новіни, що понавішували на будинки.
Споживач Показати IP 5 Квітня 2017 18:32
Боже,аж страшно.І де це в Законі написано про загальнобудинкові лічильники?І так людям,які читають законодавство зрозуміло,що до 01.01.2018р.БЕЗКОШТОВНО в кожній квартирі має бути встановлений прилад обліку газу за рахунок монополістаПАТ "Волиньгаз".Інакше від січня платні не буде(ЗАКОН).А ВОГ можуть встановлювати на договірних відносинах з балансоутримувачами(мешканцями).Тільки до оплати споживача за газ він немає ніякого відношення.Це обєм газу,який зайшов в будинок за певний(місяць)проміжок часу.Все.
І ЩЕ Показати IP 5 Квітня 2017 18:37
"Великий" експерт Кучеренко чомусь також в перепалці з Вовком "варнякав" про якісь будинкові лічильники,яких не існує в природі,бо цього просто не може бути.Скільки спожив-стільки заплатив.Це аксіома.
Месник Показати IP 5 Квітня 2017 19:01
Лічильник тільки фірташівський "САМГАЗ"-це порушення антимонопольного законодавства,яке порушує права споживача.Це має бути переглянуто і буде.
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2017 20:53
Біля будинку чути газом, витік є, стоїть будинковий лічильчик- це значить мешканці цього будинку заплатять і за себе і за квартиратів , які проживають в деяких квартирах, ще й за витоки газу, які фугують прямо на вулицю. До якого часу ті злочинці волиньгазовські будуть намах...ти людей ?
Лучанину Показати IP 6 Квітня 2017 08:15
Ви ж громада.То для чого без відповідних нормативних актів дозволили встановити ВОГ на своїй стіні,а тепер протизаконно по ньому сплачуєте,невідомо по яких показниках.А прописка це "советська"маніпулятивна технологія,яку ці вир....тепер використовують проти вас.Поріться,без боротьби нічого не буває.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus