USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

УКРОП зробив заяву щодо погроз депутатам Луцької міської ради

5 Березня 2017 09:00
Після того, як ЗМІ поширили розповсюджені з фейкових сторінок користувачів Фейсбуку номери телефонів депутатів Луцької міської ради, які не підтримують кандидатуру Юлії Вусенко на посаду виконувача обов’язків міського голови, на їх номери почали приходити погрози фізичної розправи.

З цього приводу політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» зробила офіційну заяву, в якій зазначаються ймовірні причини, а також замовники залякувань. Публікуємо допис без змін.

«На усіх 15-ть депутатів від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Луцької міської ради чинять тиск.

Фракція «УКРОП» - найчисельніша у Луцькій міській раді. Депутати-укропівці, а також обранці з фракції «Батьківщина», два депутата від БПП – Олександр Козлюк та Андрій Авраменко, а також колишній голова фракції БПП у Луцькміськраді Євгеній Ткачук відмовилися «грати в одні ворота» з нинішнім секретарем ради Юлією Вусенко. Зауважимо, що партія «Блок Петра Порошенка» публічно заявила про те, що названих вище депутатів виключає зі своїх рядів. Однак, до прикладу, Олександр Козлюк навіть не був членом БПП

Політичний колапс вже другий тиждень триває у Луцьку. Секретар ради Юлія Вусенко (ставлениця львівського мера Андрія Садового, «Самопоміч») не скликала сесію упродовж 15 днів після передчасної смерті Луцького міського голови Миколи Романюка.

24 лютого Юлія Вусенко оголосила про скликання 19-тої позачергової сесії, де на розгляд винесли лише 1 питання: про дострокове припинення повноважень міського голови. Лише з різницею в 1 годину на цей же день Юлія Василівна ставить у календарний план і 20-ту чергову сесію. Саме на черговій депутати й мали ініціювати питання щодо припинення повноважень секретаря ради Юлії Вусенко. Це питання було у порядку денному 20-тої сесії.

Додамо, що після смерті міського голови секретар ради виконує його обов’язки, однак, має певні обмеження у своїх повноваженях. Зокрема, не має право накладати вета на рішення депутатів. Також, не може подавати на розгляд ради кандидатури на заступників міського голови. Всі ці можливості Юлія Вусенко може отримати лише тоді, коли депутати проголосують за лише 1 питання: про дострокове припинення повноважень міського голови.

19-та сесія була скликана далеко не у 15-денний термін, адже, Микола Ярославович відійшов у вічність 3 лютого. Окрім того, депутатів про це засідання інформували «галопом по Європі». Більшість депутатів міськради прийшли на чергову – 20-ту сесію. Саме на це Вусенко і розраховувала. Адже, не зважаючи на те, що обранці прийшли на 20-ту сесію, Юлія Вусенко упродовж 7-ми годин того дня намагалася відкрити позачергову.

Про те, що 19-та сесія неповноважна свідчить і юридичний висновок головного юриста міськради Рачкова.

Якщо Юлія Василівна відкрита з громадою і не боїться втратити секретарського крісла, то чому так проти того, аби питання «Про дострокове припинення повноважень міського голови» було включене до порядку денного 20-тої чергової сесії?

Більше того, днями на офійційному сайті Луцької міськради зявилося оголошення про склинання… 21-ої чергової сесії міськради. Практично ж того дня на сайті інтернет-видання «ВолиньПост», посилаючись на інформацію з соціальних мереж, опублікували список депутатів Луцької міської ради з приватними номерами телефонів усіх укропівців, а також Козлюка, Ткачука та Авраменка.

Чомусь у цьому переліку не виявилося телефона Вусенко, саме у чиїй компетенції нині забезпечити нормальну роботу ради.

Під час прямого ефіру 3 березня на каналі «Нова Волинь» у передачі «Протилежний погляд» голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук уперше повідомив про те, що йому прийшла СМС з погрозами.
Секретар ради Юлія Вусенко, яка також була гостем студії, натомість заявила, що за нею слідкують, а особисті телефони депутатів – не повинні бути таємницею для виборців.

Хочемо наголосити, що депутати від УКРОПу ніколи не переховуються від людей, завжди відкриті до спілкування з виборцями, постійно ведуть прийом громадян на Офісах розвитку кварталу фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Окрім того, фракція «УКРОП» систематично звітує про свою роботу перед виборцями, спільно з лучанами працює над розвитком міста, втіленням ідей та проектів простих пересічних громадян.

До слова, у звіті наших депутатів є про що розповісти. А от, до речі, Юлія Василівна, було б цікаво побачити і ваш депутатський звіт. На офіційному сайті Луцької міської ради та партійному ресурсі «Самопомочі» ми чомусь його не знайшли.

Вже упродовж кількох днів наші депутати отримують смс з погрозами, з вживанням нецензурної лексики. Повідомлення надходять з безкоштовних інтрнет-серверів. Нагадаємо, що ці погрози надійшли у тому числі й керівнику волонтерського центру «Серце патріота» Сергію Балицькому, бійцю АТО Олександру Кравченко. Аналогічні СМС отримали Олександр Козлюк та Євгеній Ткачук. Тобто всі ті, чиї номери телефонів були «розшарені» спочатку ботами через соціальні мережі.

Якщо СМС й надалі приходитимуть, депутати офіційно звернуться у правоохоронні органи.

…Такий моральний тиск на депутатів, вочевидь, комусь дуже вигідний. До речі, почерк дуже нагадує стиль роботи політичних опонентів, які «боролися» за депутатські мандати у Дубівській та Поворській об’єднаних громадах Ковельського району. Нагадаємо, це округ нардепа з групи «Континіум» Степана Івахіва. До речі, останнім часом тепер вже його права рука у політичних іграх Олена Палагута стала дуже частим гостем у Луцькій міськраді. Щоправда щоразу заходить і виходить туди чомусь через чорний вхід».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus