USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Укрзалізниця» залишиться у державній власності

3 Червня 2016 10:15
Верховна Рада України підтримала законопроект №4594 "Про внесення зміни до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації". За документ проголосували 250 депутатів, - пише "День".

Таким чином, публічне акціонерне товариство "Українська залізниця" (н. Київ, вул. Тверська, 5) було включено в перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації (додаток 1 до закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації").

Нагадаємо, кілька років тому йшлося про те, щоб віддати електрички приватникам, бо вагони розвалюються.

У Міністерстві інфраструктури тоді навіть розробили відповідний законопроект. Казали, що на такий крок пішли вимушено, адже перевезення збиткові, за пільговиків компенсації майже немає, а кількість зношених вагонів вражає.

Водночас варто зауважити, що у 2010-му році "Укрзалізниця" потрапила у "ТОП-10" найприбутковіших компаній світу.

Наразі підприємством керує поляк Войцех Балчун. Так, екс-міністр економрозвитку А.Абромавичус під час оголошення результатів конкурсу повідомляв, що поляк вивів залізничну компанію, яка раніше мала 100 мільйонів злотих (683 мільйона гривень) збитку, на прибуток у 500 мільйонів злотих (3,4 мільярда гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
речник Показати IP 3 Червня 2016 10:40
коментар було видалено
Ющик В.М Показати IP 3 Червня 2016 12:44
"....Наразі підприємством керує поляк Войцех Балчун...." Вчора в новинах оголосили , що сьогодні зарплата цього " реформатора " в Україні = 1( один ) мільйон гривень , коли середня по державі приблизно 4- 4.5 тис. Це взагалі мрак, як таке може бути , куди дивиться наша ,нами обрана влада ??? Пане Президент , ви не думали як люди виживають на 1,5 - 2тис. і є патріотами України ...???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus