USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Укрзалізниця запускає нові Hyundai і сотню літніх потягів

22 Травня 2013 12:21
Укрзалізниця запропонує пасажирам нові маршрути і рейси з введенням графіка руху пасажирських поїздів на 2013 - 2014 роки, заявив начальник головного пасажирського управління Укрзалізниці Олександр Іванько, - інформує ТСН.

«Кожен рік на залізниці в кінці травня вводять новий графік руху на рік. Це завжди приємно для пасажирів, так як починають курсувати спеціальні літні поїзди, які Укрзалізниця призначає у зв'язку з періодом масових відпусток і поїздок. У цьому році таких потягів буде 93, з них 75 поїдуть в Крим. Щодобово ми запропонуємо у напрямку Криму більше 20 тисяч місць. І це тільки в додаткових літніх потягах, не враховуючи поїздів, які курсують цілий рік», - підкреслив Іванько.

Так, з 26 травня почне курсувати постійний денний поїзд категорії Інтерсіті №159/160 за маршрутом Київ - Тернопіль - Київ, який менше, ніж за 6 годин, буде долати дистанцію в 486 кілометрів. На маршруті поїзд робитиме зупинки на станціях Козятин-1, Вінниця, Хмельницький. Реалізація місць щойно призначеного поїзда становить вже більше 30%. За новими маршрутами Донецьк - Сімферополь і Харків - Сімферополь вирушать швидкісні двоповерхові електропоїзди виробництва Skoda Vagonka. А між Дніпропетровськом і Сімферополем почне курсувати швидкісний електропоїзд «Український експрес» виробництва HyundaiRotem.

«Тепер мешканці Лівобережної України зможуть скористатися швидкісними поїздами, щоб доїхати до місць відпочинку в Криму. Ми впевнені, що це вирішить питання з дефіцитом квитків», -зазначив Олександр Іванько.

На всіх цих напрямках зберігаються і традиційні нічні поїзди. На маршрути Донецьк - Харків і Донецьк - Дніпропетровськ, де раніше курсували чеські поїзди, тепер будуть їздити потяги з локомотивом, вагони яких обладнані сидячими місцями, системою кондиціонування і моніторами. Продовжать курсувати поїзд №190/189 Київ - Суми («Столичний Експрес») та безпересадкові вагони за маршрутом Київ - Кіровоград. Також будуть оновлені табло вокзалів (1 класу та позакласних) - тепер на них буде відображатися інформація про наявність вільних місць у пасажирських поїздах на поточний час.

В умовах скорочення парку пасажирських вагонів, «Укрзалізниця» робить максимально можливе, щоб не скоротити кількість потягів, зокрема, традиційних нічних поїздів. «Однак оновлення парку пасажирських вагонів вже давно стало найактуальнішим питанням для пасажирів, яких обслуговує Укрзалізниця. Ми сподіваємося, що в цьому році буде виконано Національний план дій щодо впровадження реформ, і залізні дороги отримають нові вагони, закуплені за рахунок держбюджету», - повідомили в прес-службі відомства. У прес-службі також підкреслили, що Укрзалізниця дотує з власних коштів поїздку кожного пасажира, тому державні вкладення в рухомий склад є збереження якості перевезень і збереження доступного рівня цін на них. Нагадаємо, в минулому році збитки Укрзалізниці від перевезень пасажирів склали 6,6 мільярда гривень і були покриті за рахунок доходів від вантажних перевезень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СВС Показати IP 22 Травня 2013 13:41
Для ЛУЦКА это по барабану.................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus