USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

«Умови воєнного часу»: Лукашенко створює нове військове командування

26 Травня 2022 20:12
Олександр Лукашенко заявив про необхідність створити Південне оперативне командування. Він злякався військового тиску з боку Польщі, Литви та Латвії.

Про це Лукашенко розповів на нараді в Міністерстві оборони з питань забезпечення військової безпеки, передає УНІАН.

«Військовий тиск на нас, ми вже бачимо, чинитимуть через Польщу, Литву, Латвію і дислоковані там війська Північноатлантичного блоку, а також за рахунок підтримки ескалації бойових дій в Україні. На жаль, відкрився новий напрямок, як заведено говорити, новий фронт, і ми не можемо не приділяти цьому увагу», – заявив самопроголошений президент Білорусі.

За його словами, глава міноборони Білорусі пропонував створити оперативне командування на південному фланзі ще торік. При цьому він поскаржився, що тепер білоруські військові змушені на ходу відпрацьовувати захист цих рубежів.

Читати ще: У Білорусі «Іскандери» переміщують до кордону з Волинню. Людей просять бути уважними

«Ви це бачите: йде ротація збройних сил, сил спеціальних операцій (західний, північно-західний напрямок), батальйонних тактичних груп, які за моїм рішенням спрямовані на південь і сьогодні прикривають разом з прикордонними військами. Ми мусимо проводити цю ротацію, це моя жорстка вимога, і на цьому обкатувати наших військових. Це умова воєнного часу. Але поки без війни», – підсумував Лукашенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Янеробот Показати IP 26 Травня 2022 22:51
Урод кончений. Білоруси, вам що, таК важко його прибрати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus