USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Університети масово ігнорують вимоги Міносвіти щодо зовнішнього оцінювання

5 Листопада 2008 10:06

Переважна більшість вищих навчальних закладів ігнорує вимоги Міністерства освіти і науки щодо вчасного затвердження та оприлюднення Правил прийому абітурієнтів, – повідомляють 5 листопада «Волинські Новини».

Як інформує Освітній портал, лише 23 університети зі 180 вчасно оприлюднили свої Правила прийому. Про це заявляє Громадянська мережа ОПОРА, яка здійснює моніторинг цього процесу.
«Організація дослідила інтернет-сайти 180 ВНЗ України III-IV рівнів акредитації (університети та академії) щодо наявності на них у відкритому доступі нових Правил прийому. Станом на 3 листопада оприлюднені нові правили прийому тільки 23 ВНЗ України», –  йдеться у документі, що є у розпорядженні Інформаційного центру незалежного оцінювання.
Вчасна публікація Правил прийому є вкрай важливою, адже саме з цих документів майбутні абітурієнти мають дізнатися, зовнішнє тестування із яких предметів вони мають проходити у 2009 році.
Як відомо, кожен навчальний заклад самостійно визначається, сертифікати зовнішнього оцінювання із яких предметів потрібно подати абітурієнтам до приймальних комісій, щоб вступати на ту чи іншу спеціальність. У 14-ти областях України ОПОРА не виявила жодного університету, який би виконав приписи міністерства.
«Якщо тенденція неоприлюденення основного документу-орієнтира для абітурієнта 2009 року буде зберігатися, то принципу рівного доступу до інформації вищими навчальними закладами України не забезпечено», –  застерігає громадська організація.
Крім того, вона зауважує, що зволікання з оприлюдненням інформації може призвести до ажіотажу серед старшокласників в останні дні реєстрації на зовнішнє оцінювання.
Як повідомлялося раніше, реєстрація учасників зовнішнього оцінювання розпочнеться 1 грудня 2008 року. З 1 листопада до 1 грудня триває реєстрація бажаючих взяти участь у пробному зовнішньому тестуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus