USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час зовнішнього оцінювання ловитимуть шум з туалетів

27 Січня 2010 09:18
Аби учасники незалежного зовнішнього оцінювання не махлювали, освітяни встановлять у кабінетах для тестування відеокамери, а черговий біля туалетів озброїться шумоуловлювачем. Прилад реагуватиме на сигнали мобільного телефону.
Про це у Луцьку повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час громадських обговорень процедур підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання.
Освітяни кажуть, що минулоріч на Волині розсекретили шість хитрюг, які намагалися списати на тестах.
Для усіх охочих вступити до вишу в 2010 році, незалежне зовнішнє оцінювання обов’язкове. Це стосується як випускників шкіл, так і тих, хто немає вищої освіти, проте школу закінчив вже давно.
Для того, аби пройти тестування, бажаючі мусять зареєструватися до 18 години 31 березня 2010 року у пунктах реєстрації, які визначені на сайті центру. У Луцьку цього року створять п’ять пунктів реєстрації. Після реєстрації учасник тестування отримає бланк сертифіката, який буде перепусткою до тестування.
Якщо цього документу в учасника тестування не буде, або він спізниться на екзамен – його не допускають до тестів. В минулому році таких дітей на Волині було 29.
У сертифікаті для учасника оцінювання буде вказаний персональний пін-код доступу до сторінки в інтернеті, де той зможе побачити результати свого оцінювання.
Нині вже зареєструвалося для участі в оцінюванні 130 людей, – повідомив начальник управління освіти Луцької міськради Сергій Калуш.
У 2010 році учні складатимуть два обов’язкові тести: з української мови і літератури та історії України або математики. Ще три необов’язкових вони можуть вибрати за своїм бажанням: географію, біологію, фізику, іноземну мову або хімію.
13 та 20 березня відбудеться пробне тестування. Для того, щоб узяти у ньому участь, необхідно зареєструватися он-лайн на сайті та заплатити вартість тестів – приблизно 60 гривень.
Цьогоріч, на відміну від попередніх років, зовнішнє оцінювання з обов’язкових предметів  буде проводитися впродовж кількох сесій у зв’язку зі скороченням кількості пунктів тестування. На Волині загалом таких буде 12 в Луцьку, Камені-Каширському, Ковелі та Володимирі-Волинському.
Пройти тести можна й у режимі он-лайн на сайті Центру. Лариса Середяк застерігає, що усі підручники з тестами, на яких вказаний гриф ЦОЯО, жодного стосунку до установи не мають, а тому за їх якість не ручається.
Довідково:
З української мови і літератури тестуватимуть 2, 3, 4 червня, іноземної мови – 7 червня, біології – 9 червня, географії – 11 червня, 14, 15 з математики, 17, 18 червня з історії України, 21 червня з хімії та 23 з фізики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Куратор Показати IP 27 Січня 2010 09:46
Це й не дивно, що так мало людей зареєструвалось. Для реєстрації потрібен паспорт, а бланків в Україні немає. От і чекають ще навіть ті на видачу, хто подав документи в жовтні. Поки що виготовити паспорт не обіцяли. А якщо через цю ситуацію діти не встигнуть пореєструватись? Як бути із ЗНО?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus