USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Упаковку харчових продуктів в Україні приведуть до європейських стандартів

4 Листопада 2022 06:42
Парламент 3 листопада ухвалив євроінтеграційний Закон України «Про матеріали і предмети, що призначені для контакту з харчовими продуктами».

Як повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства, за відповідний законопроєкт у другому читанні проголосували 306 народних депутатів.

«Основна мета цього документа – комплексно врегулювати питання безпечності матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами, адже йдеться про здоров’я людей. Нам важливо було підготувати редакцію цього закону на основі вимог понад 10 актів Європейського Союзу і тим самим створити законодавче підґрунтя для подальшої реалізації Угоди про асоціацію з ЄС», – зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Очікується, що реалізація закону дозволить встановити єдині правила у сфері виробництва, обігу та використання матеріалів і предметів, які безпосередньо або опосередковано контактують з харчовими продуктами.

Зокрема, йдеться про такі матеріали і предмети, як-от папір та картон, пластик, друкарські фарби, регенеровану целюлозу, силікон, текстиль, лаки і покриття, віск, деревину, клеї, кераміку, корок, гуму, скло, іонообмінні смоли, метали і їх сплави.

Крім того, запроваджується державна реєстрація та ведення державного реєстру речовин, що використовуються у виробництві матеріалів і предметів та процесів переробки пластику (повторного використання).

Також документ окреслює чіткі вимоги щодо належної виробничої практики (GMP) при виробництві матеріалів та предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами. Відповідно, удосконалюється процедура державного контролю та відповідальність операторів ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP 4 Листопада 2022 08:00
Ще залишилось мінімалку підняти до європейського рівня, а то ціни на продукти європейські а зарплата ні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus