USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Управління соцполітики BОДА судиться за «гуманітарні» авто, але програє всі позови

25 Лютого 2009 15:44

На Волині 23 «гуманітарні» авто залишаються не вилученими у родичів померлих пільговиків. Головне управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської ОДА програє всі позови до суду щодо їх повернення. Про це йшлося під час засідання колегії обласної прокуратури, – 24 лютого інформує репортер «Волинських Новин».

У ході перевірки встановлено, що наразі в області нараховується 23 авто, виданих як гуманітарну допомогу, які залишилися не вилученими, оскільки родичі померлих інвалідів їх не повертають, – розповів заступник прокурора Волинської області Василь Куренда.
Це є порушенням постанови Кабміну, – додав він. «Хочу зазначити, що це порушення зазначалося в акті КРУ і поданні прокуратури області, однак головним управлінням праці, соціальних питань та у справах населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА заходів щодо примусового вилучення автівок не вжито», – повідомив він.
До слова опісля доповіді пана Куренди запросили начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації Володимира Кеца.
З автомобілями, які були видані за кошти держбюджету у нас проблем немає, – розповів пан Кец. Окремі автомобілі повертають, окремі передають іншим інвалідам, які стоять на черзі.
Найбільш гостра проблема із гуманітарними автомобілями, – сказав чиновник. «Постановою Кабміну передбачена така пільга, однак, як і по автомобілях виданих за державний рахунок, вона не до кінця систематизувала порядок подальшого використання таких авто», – зауважив Володимир Кец.
«Ми судимося, але поки-що програємо всі суди, бо апеляція зводиться до того, що нормою Закону України «Про статус ветеранів війни» не передбачене вилучення у зворотньому порядку наданих авто», – констатував начальник управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Лютого 2009 10:40
Переконайте мене, що хоча б одну справу вони хотіли виграти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus