USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Уразливість «Кинджала» стала сюрпризом для Росії та Путіна, – розвідка Британії

17 Травня 2023 16:23
Очевидна уразливість ракет «Кинджал», імовірно, стала сюрпризом і збентеженням для Росії. Раніше обвинувачений у військових злочинах диктатор Володимир Путін називав цю систему «непереможною».

Таку думку з посиланням на дані своєї розвідки опублікувало Міноборони Великої Британії. У відомстві зазначають, що 3 травня Україна вперше збила балістичну ракету повітряного базування KILLJOY (ракета «Кинджал» за класифікацією НАТО, – ред).

«Згодом Росія приділила пріоритетну увагу спробам нейтралізувати поліпшені можливості ППО України, але в процесі, імовірно, втратила ще кілька KILLJOY», – йдеться в повідомленні.

Також у розвідці Британії відзначають активізацію повітряних боїв над кордоном Росії та України.

«Тільки 13 травня 2023 року над Брянською областю Росії розбилися чотири повітряних судна Повітряно-космічних сил Росії (два перспективних бойових літаки і два вертольоти)», – сказано в повідомленні.

У британській розвідці припускають, що «збільшена повітряна загроза над прикордонним регіоном Росії викликатиме виняткову заклопотаність ВКС РФ, оскільки вони використовують цей район для застосування авіації у війні» проти України.

Як повідомляли, 3 травня Україною вперше була збита російська ракета Х-47 «Кинджал» (кодова назва НАТО – AS-24 Killjoy, – ред.). Знищити аеробалістичну ракету вдалося за допомогою американської системи Patriot.

16 травня російські війська атакували Україну знову різними типами ракет. Шість із них були ракетами «Кинджал», що летіли в бік Києва. За словами представника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Гната, усі шість ракет Х-47 «Кинджал» під час нічної ракетної атаки були знищені засобами ППО.

Таким чином, на практиці вперше вдалося перевірити, які західні системи ППО здатні протистояти «аналогівнетній» гордості Путіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus