USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Усіх, хто в транспорті міста платить готівкою, штрафуватимуть, – Луцькрада

9 Січня 2020 17:23
Оплата проїзду у громадському транспорті Луцька здійснюється виключно електронним квитком, нагадали у Луцькій міській раді.

Так, з 19 грудня у автобусах та тролейбусах за проїзд можна розрахуватися виключно електронним квитком, або за допомогою мобільного додатку.

У громадському транспорті працює контроль. Пасажирів, які не розрахувалися за проїзд електронним квитком, штрафують. Оплата готівкою, яку продовжують здійснювати окремі лучани та гості міста, є незаконною, і такий проїзд вважається неоплаченим.

Часто у соціальних мережах поширюється інформація, що пасажири можуть оплачувати за проїзд готівкою, і ніхто не може їх оштрафувати. Така думка є хибною.

Правила користування міським пасажирським транспортом (тролейбусом, автобусом) у м. Луцьку, які затверджені рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 21.11.2018 № 744-1, передбачено, що право на проїзд в громадському транспорті надає електронний квиток та квиток після реєстрації в АСООП.

Право на проїзд у транспортних засобах особам, що користуються пільгою (повною або частковою), дає персоніфікований електронний квиток після реєстрації в АСООП при наявності відповідного посвідчення.

Порядок проведення контролю оплати проїзду пасажирами у громадському транспорті регулюється рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 21.11.2018 № 746-1 «Про затвердження Положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування м. Луцька». Цим документом зазначається: «У випадку відсутності у пасажира дійсного електронного квитка, а також факту здійснення реєстрації оплати проїзду у даному транспортному засобі під час поточної поїздки, пасажир вважається таким, який здійснив безквитковий проїзд. Правопорушнику пропонується оплатити вартість проїзду та вноситься постанова про накладання адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 135 Кодексу України про адміністративні порушення, згідно з додатком до цього Положення

Якщо пасажир відмовляється від оплати проїзду та надання документів, що посвідчують особу для внесення постанови, контролер викликає працівників управління патрульної поліції у Волинській області. Такий пасажир не має права продовжувати поїздку та підлягає висадці із транспортного засобу на найближчій зупинці громадського транспорту. В такому випадку контролери разом з пасажиром очікують на зупинці громадського транспорту до приїзду працівників управління патрульної поліції у Волинській області».

Лучан закликають придбати електронні квитки чи завантажити мобільний додаток і оплачувати за проїзд виключно ними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 45
Лучанин Показати IP 9 Січня 2020 17:30
Поки кріпака нагайкою не вдариш, буде й далі за готівку їздити.
К. лучанин до Лучанин Показати IP 9 Січня 2020 18:25
Чоловіче .ти хворий чи що? Громадянин України має право платити готівкою за проїзд! Більшість платить е-карткою. Людей ,що платять готівкою -обмаль і це не створює ніяких прблем. Водій повинен чесно віддати гроші у бюджет, ось і все. У мене теж є е-картка пільгова для проїзду в тролейбусі. У маршрутці я декілька разів платив готівкою ( "економив " гроші на картці). У мене "термінал" - це мій гаманець і я знаю що у ньому є, а бігати по терміналах ( а вони ж не на кожному кроці) і поповнювати у мене немає часу та і можливостей фінансових викидати певні суми ( 20-50 грн). Я ніколи за транспорт стільки не викидав на даремне. Вловлюєш різницю, що до нас по -наглому залазять у кишеню, тим паче до пенсіонерів. У Львові проїзд для пенсіонерів БЕЗКОШТОВНИЙ! Так це ж ЛЬВІВ! А Луцьку все не по-людськи. Чим хвалитись?
Майстер до К. лучанин Показати IP 9 Січня 2020 20:09
Люди ми ніколи не заживем нормально,поки не будуть чесно платити податки,і получати зарплатню в конвертах! Треба контролювати дохід ,як в всьому світі свідомому! Маршрутки зажиріли комфорту нуль,а гроші деруть,їздять як хочуть,женуться за гривнею,подивіться як вони надають обганяють один одного,летять,на останні і перші круги не виїжджають!де в нормальному місті маршрутка маршрутку обганяє.... тільки в нас Треба щось міняти,пустити великі автобуси,як в кромберга,просто більший інтервал!
Читач до К. лучанин Показати IP 10 Січня 2020 09:01
До терміналу не обв'язково бігати можна поповнити картку через сайт сіті карт. Де ви таке право взяли, платити готівкою бо вам так хочеться?
К.лучанин до Читач Показати IP 10 Січня 2020 12:23
Послухайте, право забезпечується КОНСТИТУЦІЄЮ, а не беруть! Права, завойовують. Таких яким хочеться є- багато. Із сайтами я не граюсь. Я не хочу авансувати сіті-карт і викидати свої кошти на даремне. Я контролюю свій бюджет. В мене лишніх коштів немає ,щоб я міг дозволити марнотратство! Місцева влада поводиться з лучанами як з кріпаками, вам це зрозуміло, надіюсь. А лучани, деякі , аплодують їй. Лучанам слід повчитись у львівян як відстоювати свої ПРАВА.
К.лучанин до Лучанин Показати IP 9 Січня 2020 22:12
В тому то справа , що з тобою влада ведеться як з КРІПАКОМ! Ти своєї думки не хочеш мати . Ти ( вибачай що на ти ), очевидно бувший гебешник ( раз про нагайку згадав) або в міськраді працюєш, бо так ревно відстоюєш її інтереси. Повторю , що з людьми треба по - людськи . Вчись у львівян!
Наталя до Лучанин Показати IP 13 Січня 2020 16:41
Шановні лучани та усі громадяни України, прошу вас не ведіться на усі ці незаконні дії ЛМР, а відстоюйте свої права на підставі чинних міжнарождних договорів, КОнституції та законів України, що не суперчать їй. Луцька міська рада спочатку вязала кредит на плечі лучан на запровадження АСООП у декілька мільйонів євро, створила приватну фірму, яка буде доїди жителів Луцька, а також у якої право на проїзд і, зокрема, пільговий проїзд будуть КУПУВАТИ громадяни України. А потім, лише у 17 чи 18 році був прийнятий Порошенком закон про зміни до деяких законодавчих актів №1812, яким передбачено, що "у разі впровадження АСООП - фізична особа має зареєструвати електронний квиток". Тобто, на лице факт корупції та лобізму, що спочатку брався кредит у Європейському банку, приймалося рішення про створення підприємтсва. а потім під це "діло" закон написали, та й то який закон? - "про внесення змін..." Тобто, якісного закону, який би регулював впровадження АСООП на усій унітарній території України НЕМАЄ. Законодавчі функції протизаконно передали на місцеві ради, які на власний розсуд самовільно вирішують має чи не має громадянин право їздити за готівку і по пільзі! Шановні, не мовчіть, бо зроблять вас об'єктами реєстрів - баранами, а не суб'єктами прав.
Луччанен Показати IP 9 Січня 2020 17:32
Рішення міської ради не може відмінити оплату єдиної Української грошової одиниці гривні. Докажіть, що це не так?
Сімферополець до Луччанен Показати IP 9 Січня 2020 18:29
Можливо. Тоді продовжимо логіку, і аналогічно подумаємо - якого х*ра міськрада повинна обмежувати законне право на незаборонену підприємницьку діяльність та отримання прибутку? І чого це тоді вона встановлює максимальну вартість проїзду? В нас ніби вільна ринкова економіка. Скільки там перевізники озвучували, від 9 до 12 грн? Готовий платити, розумнику?
К.лучанин до Сімферополець Показати IP 9 Січня 2020 19:05
Послухайте, ну треба ж з РОЗУМОМ дружити! Повторю ще раз. У Львові проїзд для пенсіонерів у комунальному транспорті та у приватних перевізниках БЕЗКОШТОВНИЙ до кінця 2020р. і ніхто цієї політики у місті не буде поки змінювати. Це погоджено із перевізниками ! Але там також збираються підвищувати ціну проїзду до 8грн. Це , очевидно, буде вже у 2021р. 9-12грн. це круто, перевізники у Львові розумніші!!!
Бляха до Сімферополець Показати IP 9 Січня 2020 19:28
100% підтримую Податки хто платити буде? Чого бідні- бо дурні! Чого дурні-бо бідні!
Знаю до Бляха Показати IP 9 Січня 2020 19:30
Це не нормально коли водій маршрутки заробляє чистими в карман 1000-1500грн Коли вчитель,чи лікар з освітами мають 200грн,і платять податки
Ого до Знаю Показати IP 9 Січня 2020 20:01
Маршрутчик і правда має 50 доларів за один день!!! Логіка де?? А в податкову здають мінімалку,а то половина взагалі не оформлені (
не водій до Знаю Показати IP 9 Січня 2020 22:06
Не треба заздрити.
Читач до Луччанен Показати IP 10 Січня 2020 09:03
Що ви курите? Ви і платите гривнями тільки вже електронними!
ага Показати IP 9 Січня 2020 17:44
а сьогодні на задні двері зайшла мадам, вмостилася. Ні до валідатора не пішла, ні готівкою розрахувалася. Сіла, дістала смартфон - і їде собі "заєць" і горя не знає.
Луччанен до модерато Показати IP 9 Січня 2020 17:44
В Україні єдина грошова одиниця гривня до оплати. Безготівкову оплату в Україні не відмінено? Рішення міської ради всупереч закону України. Докажіть якщо це не так!
Шумахер до Луччанен до модерато Показати IP 9 Січня 2020 18:31
а хто ти такий, щоб тобі тут хтось щось доказував?
Читач до Луччанен до модерато Показати IP 10 Січня 2020 09:07
Згідно чинного законодавства у разі впровадження автоматизованої системи оплати проїзду діє лише електронний квиток. Не полінуйтесь та пошукайте, то ви щось занадто розумні
Народ Показати IP 9 Січня 2020 17:45
Для чого нам порядок накладення шрафів? Факт, сідаю у маршрутку № 5 біля обласної лікарні, то з 5 пасажирів 3 заплатили готівкою. І що???????????????
Народ до Народ Показати IP 9 Січня 2020 17:47
маршрутку № 2 вибилось 5 чомусь
Олександр Показати IP 9 Січня 2020 17:53
Для керівників міської ради лучани та гості міста кріпаки!
Анонім Показати IP 9 Січня 2020 18:00
ню-ню
Правдоруб Показати IP 9 Січня 2020 18:02
Контролери не мають права обмежити свободу пересування громадянина у випадку неоплаченого проїзду, це можуть зробити лише працівники поліції якщо в них є докази даного правопорушення (доказати що не було оплати неможливо так як міг бути збій електронної системи оплати ) У випадку обмеження свободи пересування ст. 12 та ст.37 законодавства України громадянин може звернутись до суду і вимагати відповідного рішення стосовно правопорушників ( контролерів, працівників поліції.)
Правдоруб до Правдоруб Показати IP 9 Січня 2020 18:14
+ ст. 313 законодавства України.
Читач до Правдоруб Показати IP 10 Січня 2020 09:10
Як це не можливо доказати не було оплати поїзду? Єдиним доказом є електронний квиток, або є або нема, все
Ну і що з того Показати IP 9 Січня 2020 18:15
Бачив, як зайшов пасажир, показавши якесь посвідчення водієві не маючи пільгової сітікартки, той водій спокійно сказав що треба звернутись у міськраду щоб зробили, але повіз пасажира. А виходить, що мусив вигнати з маршрутки, чи як?
Цікаво Показати IP 9 Січня 2020 18:22
Як власник маршруток може контролювати контролера, котрий є власником системи розрахунків, щодо того, яка кількість людей проїхала особисто його транспортом?
Просто до Цікаво Показати IP 9 Січня 2020 19:53
Згідно даних системи розрахунків, система повинна надавти дані скільки на якому маршруті провезено пасажирів в розрізі категорій та часу. Якщо власник автобуса встановить паралельну систему яка обгрунтовано зможе довести що встановлена в автобусах та тролейбусах система видає невірні дані, тоді можна піднімати всі відповідні питання.
Лучанин Показати IP 9 Січня 2020 18:34
"Правопорушнику пропонується оплатити вартість проїзду". Тобто якщо немає картки можна просто контролеру готівкою оплатити вартість проїзду, а не штраф? Та постанова "на колінах" писана...
Анонім Показати IP 9 Січня 2020 18:39
1. ЗУ Про автотранспорт передбачає оплату за проїзд готівкою чи за допомогою ел. систем зчитування. 2. ст. 135 КЗпАП передбачає адмін. відповідальність за безквитковий проїзд, а не за оплату готівкою. Не забувайте отримувати квиточок, якщо ви здійснили оплату готівкою. Тоді не буде правопорушення, а отже і відповідальності.
луцьк Показати IP 9 Січня 2020 18:52
Я маю право безкоштовного проїзду по всій території України. Нафіг мені ваша картка. Я не мешканець Луцька.А те що водії беруть гроші- це нормально.
Лучанин до луцьк Показати IP 9 Січня 2020 20:02
Абсолютно вірно. Діючим законодавством передбачені пільги. Міськрада для мешканців міста видала картки щоб була можливість підрахувати кількість перевезених пасажирів. Іногородні громадяни які мають пільги мають повне право користуватися транспортом безкоштовно, або за відсоткову оплату, як це зазаначено в їхньому документі на пільги згідно діючого законодавства. Їх кількість невелика, тому вона є в межах похибки. Проте для точного підрахунку в системі можна передбачити внесення таких громадян в систему шляхом фотографування даних посвідчення і додавання до кількості пасажирів. Водночас те що пільговик не скористався карткою не може бути підставою притягнення його до відповідальності. Контролер може лише попросити пільговика в майбутньому використовувати картку.
Автолюбитель Показати IP 9 Січня 2020 19:06
Де маршрут 9 чи 9а!? Забезпечте нормальне сполучення а тоді штрафуйте!!!
Вільний пасажир Показати IP 9 Січня 2020 19:36
Штрафи теж - лише БЕЗГОТІВКОВІ...
добродій Показати IP 9 Січня 2020 20:55
У всіх країнах де існує безготівковий проїзд існують одноразові квитки для немісцевих громадян вони дорожчі, але продаються майже на всіх зупинках в електронних терміналах. Не розумію навіщо приїзджому туристу чи відвідувачу міста ВАША Е-КАРТКА? Навіщо платити за картку і знову ж її поповнювати? Одноразовий квиток має бути однозначно і в терміналах!
Читач до добродій Показати IP 10 Січня 2020 09:14
На якій ви планеті живете? В терміналах продаться квитки на дві або три поїздки
АТО Показати IP 9 Січня 2020 22:48
Соцдепартамент, а хіба це не Ваша робота займатись оформленням е-квитків та видавати їх пільговикам, чому Ви самоусунулись від цієї проблеми, доречі згідно відповідних постанов видача даного е-квитка пільговику має бути безкоштовною у разі його впровадження?
Євгеній Показати IP 10 Січня 2020 02:44
Тікі в нас в Луцьку така херня тікі картка. В Києві тікі на державному транспорті стоять валідатори, і то там хоч плати готівкою, чи карткою всерівно, дали квиток значить проїзд оплачен, а чясніків суто готівка і ніяких валідаторів
Правда Показати IP 10 Січня 2020 06:54
Готівкою не користуюсь.Як я можу купити і поповнити цю ідіотську картку без готівки,а ніяк.Бо цей допотопний термінал працює тільки з готівкою.ЧОМУ?Чи може це зроблено свідомо.Скоріш за все.Де дівають цю готівку???
Читач до Правда Показати IP 10 Січня 2020 09:17
Картку можна поповнити банківською карткою через сайт сіті карт
Андрій Показати IP 10 Січня 2020 08:19
лучани хотіли змін в транспортінй системі міста щоб: А) Був доїзд в віддаленні та нові мікрорайони Б) Був контроль КОНТРОЛЬ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ за рейси в ранкову та вечірню пору В) Моніторинг транспорту для зручності виходу на зупинку Г) Догляд за станом транспорту Натомість отримали сітікард :( та електроні квитки... АГОВ ТОВАРИСТВО електроні квитки потрібні вам щоб моніторити свій дохід а нам простим пасажирам потрібні пункти окреслені вище!!!!
Читач Показати IP 10 Січня 2020 09:19
Якіж люди ДУЖЕ Т*ПІ вибачте що так грубо, просто люди чують дзвін і незнають звідки він. Перш ніж писати дурні коментарі розберіться в даному питанні повністю!
Правда Показати IP 10 Січня 2020 09:26
Ми ще не знаємо правди про той сітікард і як він виграв тендер і які там були умови.Бо платити за кусок пластика 35 гривень-це вже перебір.Банки видають безкоштовно і захищені картки,а це просто....
Люда до Правда Показати IP 10 Січня 2020 22:26
Це точно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus