USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Узбіччя волинських доріг перетворилися у смітники?

31 Березня 2009 16:26
На благоустрій і стан волинських доріг звернули особливу увагу учасники засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради. Про це 31 березня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області Юрій Ришкевич розповів, що особливу стурбованість викликає засміченість придорожніх смуг. Особливо гострою ця проблема є поблизу пунктів пропуску через державний кордон. Зелені насадження поблизу автодоріг часто перетворюються у стихійні сміттєзвалища. Пан Ришкевич закликав присутніх керівників місцевого самоврядування на Волині потурбуватися насамперед про благоустрій узбіч автомагістралей на території населених пунктів. За їхніми межами роботами з наведення порядку поблизу автошляхів займатимуться дорожники.
 
Юрій Ришкевич розповів, що зі встановлених його службою сміттєзбірників біля посадочних майданчиків наразі залишилася заледве половина. Крім того, до дорожників надходить багато звернень від населення щодо облаштування автобусних зупинок.
 
Голова Турійської районної ради Орест Василишин побивається, що у його районі поганий стан доріг. Пан Василишин зазначив, що «в мене на трьох напрямках зняли (перевізники – «ВН») автобуси». Натомість голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк наголосив на тому, що місцеві ради області винні Службі автомобільних доріг за виконані роботи 3 мільйони 700 тисяч гривень. Пан Грицюк вважє, що у районах повинні визначитися, ремонт яких доріг необхідно проводити першочергово.
 
Голова Горохівської районної ради Ярослав Довгополов розповів, що нещодавно відбулась зустріч з іноземними інвесторами. Керівник райради зазначив, що під час поїздки районом вони двічі зупинялись, жахаючись станом доріг. Крім того, дорога Горохів – Печихвости, яку минулого року відремонтували, зараз у поганому стані. Перевізники відмовляються тепер зупинятися на зупинках, де є навіть посадочна «кишеня», але немає відповідного дорожнього знаку зупинки. Пан Ришкевич відповів, що ситуація щодо знаків на Волині – «Це є катастрофа. Знаки діваються щодня, щогодини...». За словами Юрія Ришкевича, Служба автодоріг не має фінансової можливості відновлювати всі знаки, адже кожен із них вартує кількасот гривень.
 
Заступник голови Волинської облради Борис Загрева звернув увагу на те, що дорожникам необхідна допомога місцевих громад. На думку чиновника, у Турійському, Горохівському, Локачинському та Володимир-Волинському районах часто «не дороги, а жах.... Там танком страшно проїхати....»
 
Довідково:
 
За словами начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Миколи Кучеренка 25 березня, «зараз погода дуже псує дороги». Пан Кучеренко розповів, що жителі районів скаржаться на стан доріг, а перевізники часто відмовляються їздити до сіл. Окрім того, на деяких дорогах спостерігається значне підтоплення.
 
Микола Кучеренко додав, що зараз дорожники займаються збором сміття по узбіччях, а також встановленням дорожніх знаків. Їх, як зазначив чиновник, за зиму зникло аж 800. «Ситуація незрозуміла – де ті знаки поділися», – зізнався пан Кучеренко.
 
Також серед турбот дорожників – облаштування автобусних зупинок. За словами Миколи Кучеренка, наразі потрібно облаштувати 450 зупинок.
 
Крім того, приміщення відділень зв’язку – у не дуже доброму стані, – зазначив пан Кучеренко.
 
Посадовець бідкається, що служба автодоріг категорично не погоджується бути замовником ремонту комунальних шляхів.
 
Натомість, за словами заступника голови Волинської ОДА Василя Дмитрука, позитивно вирішується питання переведення на баланс служби доріг тих шляхів, які прилягають до магістралей державного значення.
 
Пан Дмитрук зазначив, що в нинішніх погодних умовах «дороги призодять в неприглядний стан». Заступник голови ОДА вважає, що на них потрібно провести елементарний ремонт, грейдерування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Березня 2009 17:57
Не може доїхати наш коханий Загрева до своїх мисливських угідь, а танк купувати не хочеться, от і вирішив потрусити державну скарбницю для тих районів де його угіддя розміщені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus