USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В аптеки Луцька заберуть частину приміщення для амбулаторії

23 Лютого 2015 13:04
У Луцьку не вистачає двох амбулаторій сімейної медицини, аби забезпечити населенню зручний доступ до медичних послуг. У зв’язку із цим, чиновники планують забрати частину території від державної аптеки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 23-го лютого.

Про проблему із медзакладими розповів Луцький міський голова Микола Романюк.

«На 40-му мікрорайоні треба як мінімум дві амбулаторії. Є варіант з аптекою, де можна частину приміщення забрати. Це найкращий варіант, адже там і розташування хороше. Це питання зараз в роботі», - інформує градоначальник.

Зауважимо, що Державна аптека №133 розташована в Луцьку за адресою вулиця Гордіюк, 39. Це одна з 5 аптек в місті, де самостійно виготовляють ліки. Загалом, частка ліків, виготовлена в умовах аптеки, становить 20-25% від загального обігу товару. Працівники установи наголошують, що для успішного виготовлення медпрепаратів – необхідні спеціальні умови, і, відповідно, велике приміщення.

Як повідомляє голова профільної комісії Ганна Кравчук, зараз розглядають варіант, аби в частині аптеки зробити амбулаторію сімейної медицини й пункт швидкої допомоги.

«Ми вивчаємо це питання з економічної точки зору. Тут буде вирішальним питанням те, чи ми вкладемося у ті кошти, які виділяє світовий банк», - розповідає Кравчук.

Нагадаємо, на медичні реформи на Волині світовий банк дає 30 мільйонів.

Луцький міський голова заспокоїв депутата, мовляв якщо коштів не вистачатиме, то необхідну суму виділять із бюджету.

Щодо завдань із розвитку медицини в Луцьку, начальник управління охорони здоров’я міської ради Федір Кошель каже, що вже влітку одну амбулаторію почнуть будувати, щодо ще двох будуть розробляти документи.

«Світовий банк дає 30 мільйонів доларів на Волинську область, кошти розбивають на 4 роки. Наше завдання на цей рік - розпочати будівництво однієї амбулаторії на вулиці Наливайка й розробити проектно-кошторисну документацію щодо ще двох амбулаторій. Одна з них буде на вулиці Стрілецькій, інша - на вулиці Гордіюк чи Кравчука», - пояснює головний медик Луцька.

Щодо державної аптеки на вулиці Гордіюк, то частину приміщення від них хотіли забрати ще торік. Зокрема заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев наголосив, що аптека займає приміщення 400 квадратних метрів, а під виробництво ліків використовує лише 60 квадратних метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ваня Показати IP 23 Лютого 2015 14:33
Ото вже Кошель відмиє бабла. 10 процентів вложить, а 90 вкраде.Яка медицина, яке вложення коштвіа в неї. Хто в це вірить? Відкати, відкати....Збагачення,збагачення. Але скільки вже будете держати цих корупціонерів-здирників Кошелів. Ващенюків, Сидорів..... Скільки?
з 40-го Показати IP 23 Лютого 2015 16:42
На Наливайка вже 2 роки розпочинають, закінчувати пора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus