USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Аргентині розкопали гігантського «дракона смерті»

25 Травня 2022 00:17
Аргентинські вчені виявили новий вид величезної рептилії, яку називають «драконом смерті». Птерозаври жили 86 мільйонів років тому водночас із динозаврами, тіло хижака було завбільшки зі шкільний автобус.

Про нову знахідку палеонтологів повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Новий вид птерозавра мав близько 9 метрів у довжину. Дослідники кажуть, що ці рептилії передували птахам у доісторичному небі і були одними з перших істот на Землі, які використовували крила для полювання.

Команда палеонтологів виявила скам’янілості в горах Андах в провінції Мендоса на заході Аргентини. Вони з’ясували, що скелі, де збереглися останки рептилії, датуються 86 мільйонами років і належать до крейдового періоду. Тобто ці істоти жили щонайменше за 20 мільйонів років до того, як удар астероїда на нинішній мексиканський півострів Юкатан знищив близько трьох чвертей життя на планеті приблизно 66 мільйонів років тому.

Керівник проекту Леонардо Ортіс сказав, що схожих скам’янілостей ніколи не виявляли раніше, тому цьому виду дали нову назву Thanatosdrakon Amaru – у назві поєднуються давньогрецькі слова, що означають смерть (танатос) і дракон.

На його думку, така назва – цілком доречна, оскільки рептилія мала бути жахливим видовищем.

«У нас немає інформації про жодного близького родича цього птерозавра, який мав би модифікацію тіла, схожу на цих звірів», – підкреслив Ортіс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus