USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В ексголови ВЛК на Чернігівщині знайшли майже $1 мільйон, йому оголосили підозру в корупції

22 Лютого 2024 15:53
Правоохоронці повідомили про підозру колишньому голові Військово-лікарської комісії Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки в отриманні хабаря за визнання чоловіка непридатним до військової служби.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, колишній посадовець спільно з невстановленими на даний час службовими особами ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, які уповноважені вирішувати питання щодо визначення ступеня придатності до військової служби, сприяв жителям Чернігова в ухиленні від призову на службу під час мобілізації.

Він одержав від військовозобов’язаного 5 тисяч доларів за визнання його непридатним до військової служби за станом здоров’я, з виключенням з військового обліку. У подальшому чоловік міг безперешкодно виїхати за межі країни.

Читати ще: В Україні скасували 1200 довідок ВЛК про непридатність до військової служби

Правоохоронці провели 11 обшуків за місцем проживання членів ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, службових кабінетах. За місцями проживання підозрюваного виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 972 тисяч доларів та 22,5 тисячі євро.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Встановлюються посадові особи ВЛК Чернігівського ОТЦК та СП, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомлялося, раніше ЗМІ інформували, що під час обшуку у колишнього голови Чернігівської обласної військово-лікарської комісії (ВЛК) в одній з квартир у Києві виявили майже 1 мільйон доларів.

Деснянський районний суд Чернігова відправив підозрюваного під варту без можливості внесення застави. Обшуки проводились 21 лютого в рамках розслідування одного з кримінальних проваджень.

Як зазначалося, затриманий працював головою обласної ВЛК до літа 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 22 Лютого 2024 19:36
Правильно хай крадуть дала,а ви кріпаки воюйте за їхне майбутне світле!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus