USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Індії шахраї продавали COVID-хворим вогнегасники замість кисневих балонів

2 Травня 2021 19:43
У Делі двох чоловіків заарештували за шахрайство. Вони продавали вогнегасники під виглядом кисневих балонів, які необхідні пацієнтам з середнім та важким перебігом коронавірусу.

Про це інформує 24 канал з посиланням на Hindustan Times.

Поліція Делі повідомила, що двоє шахраїв продавали вогнегасники як кисневі балони людям, чиї родичі заразилися коронавірусом. Внаслідок шахрайських дій помер 32-річний пацієнт, для якого закупили обладнання. Якби він отримав справжній кисневий балон, це могло б врятувати йому життя.

«Якби нас не обдурили, мій шурин міг би вижити», – розповів один з родичів померлого.

Читати ще: Падіння в пекло: чому пандемія COVID-19 вийшла з-під контролю в Індії

Правоохоронці розповіли, що підозрювані – безробітні, які вигадали, як швидко заробити під час пандемії. За шалені гроші вони продавали циліндри від вогнегасників під виглядом кисневих балонів.

«Вони продали один такий порожній циліндр за 10 000 фунтів стерлінгів», – повідомив заступник комісара поліції Сантош Міна.

Одразу після США Індія посідає друге місце у світі за кількістю виявлених випадків коронавірусу. За минулу добу в країні виявили 392 488 нових інфікованих. За цей самий період від ускладнень хвороби померли 3 689 пацієнтів.

У лікарнях бракує місць, хворим не вистачає кисневих балонів. Останніми тижнями крематорії та традиційні для Індії місця самостійної кремації померлих перевантажені. Тепер спалювати померлих доводиться просто на площах, паркінгах чи в міських парках. На мусульманському кладовищі міста теж уже майже не залишилося місця для нових могил.

Раніше в країні зафіксували циркуляцію нового штаму коронавірусу B1617, який має дві мутації. Лікарі та науковці вважають, що він є більш заразним, ніж усі інші.

На думку представника ВООЗ, головною причиною поширення інфекції є недотримання громадянами карантину, зокрема нещодавні масові гуляння.

Виявилось, що небаченого тиску від людей зазнала й система охорони здоров'я країни. Пацієнти з легкими симптомами хвороби в паніці відвідували лікарні, хоч могли залитися вдома та пролікуватися там же.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus