USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Італії четверо людей померли від тромбозу після AstraZeneca

16 Квітня 2021 13:29
В Італії загинули чотири людини внаслідок тромбоутворення після щеплення препаратом AstraZeneca, який в країні застосовують з 22 березня.

Про це повідомляє ANSA з посиланням на Італійське агентство з лікарських засобів (AIFA), передає Укрінформ.

AIFA також зафіксувало 46 237 побічних реакцій на щеплення, з них 92,7% були неважкими, а 84% були викликані вакциною Pfizer, яку більше застосовують в країні.

Медики закликали лікарів бути пильними, стежити за симптомами, що можуть свідчити про утворення тромбів від AstraZeneca, та інформувати про побічні ефекти пацієнтів.

7 квітня Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) повідомила, що зареєстровані випадки незвичайних утворень тромбів мають бути внесені до переліку найрідкісніших побічних ефектів вакцини AstraZeneca. Більшість випадків утворення тромбів зафіксована у жінок віком до 60 років. Водночас в ЕМА не надали жодних рекомендацій щодо обмеження використання цієї вакцини.

Низка країн ухвалила рішення про використання вакцини AstraZeneca для вакцинації людей віком від 60 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спутник ви Показати IP 16 Квітня 2021 18:27
Выбери меня!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus