USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Ізраїлі підліток помер від постковідного синдрому

10 Жовтня 2021 14:44
В Ізраїлі 16-річний підліток, у якого діагностували постковідний синдром, помер у Дитячому медичному центрі Шнайдера в Ізраїлі.

Про це в суботу, 9 жовтня, з посиланням на дитячий медичний центр повідомляє Корреспондент.net з посиланням на The Jerusalem Post.

Близько двох тижнів тому Адена Джамала Фаюме з міста Джальджулія перевели в цей медцентр із медичного центру Меїр.

Десять днів тому хлопця підключили до апарата екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО). Незважаючи на всі заходи, врятувати підлітка життя лікарі не змогли.

Відомо, що після одужання від коронавірусу у нього діагностували дитячий запальний мультисистемний синдром, також відомий як PIMS.

У виданні відзначають, що Аден став першим ізраїльтянином, який помер від рідкісного захворювання.

У лікарні уточнили, що підліток не був вакцинованим.

Довідково

PIMS – це поліорганна інфекція. Вона нагадує синдром Кавасакі – системний васкуліт з переважним ураженням судин середнього калібру, який найчастіше вражає дітей, – і синдром токсичного шоку.

Серед перших симптомів виділяють високу температуру, кашель і утруднене дихання. Синдром може вразити серце, травну, нервову і дихальну системи.

Захворювання зазвичай виникає через кілька тижнів після зараження COVID-19 і може виникнути у дітей, що мали як симптоматичний, так і безсимптомний перебіг коронавірусу.

Раніше повідомлялося, що в США зросла кількість випадків мультисистемного запального синдрому у дітей, який виникає після захворювання штамом коронавірусу Дельта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus