USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В московському СІЗО утримують провідника потягу «Ковель – Москва»

27 Липня 2018 11:32
У Росії затриманий провідник потягу «Ковель-Москва» Сергій Бугайчук. Його звинувачують в контрабанді зброї до РФ, хоча чоловік ці звинувачення заперечує.

Про це кореспондентам UA: Рівне повідомив російський правозахисник Марк Фейгін. Також він надав у розпорядження журналіста копію постанови суду, у якій ідеться, що його та кількох інших невстановлених поки осіб звинувачують у незаконній поставці в РФ пістолетів. За версією тамтешнього слідства, нібито злочинна група, яка займалась переправкою зброї через кордон, діяла два роки. Наразі Сергій Бугайчук – у СІЗО «Лефортово».

«Вчора я зустрів його дружину в тюрмі «Лєфортово», вона намагалась передати у слідче управління ФСБ заяву на зустріч із чоловіком, – розповідає Марк Фейгін. – Я ознайомився з постановою про його арешт на два місяці від 12 липня 2018 року за незаконний обіг зброї. Його взяли не «на гарячому», просто затримали на вокзалі у Москві, нічого при ньому не було. Із постанови я розумію, що є тільки один свідок, який проти нього свідчить – і все.

Тільки зараз стали відомі деталі про нього, справа специфічна, ним займається консульство України, я ще 11 липня передавав всі дані. Можу сказати, що ситуація дуже погана. Слідче управління ФСБ нічого не повідомило, хоча він – український громадянин. У нього адвокат за призначенням, особливої довіри до таких адвокатів немає. Консула, за моєю інформацією, до нього ще не пустили, його дружина зараз проживає у хостелі в Москві», –Марк Фейгін.

У прес-центрі МЗС дали контакт відповідальної за подібні ситуації особи, втім, упродовж кількох годин слухавку там ніхто не підняв. У ПАТ «Укрзалізниця», аби отримати підтвердження затримання Сергія Бугайчука, журналістам Суспільного порадили писати запит, що ми і зробили. Речниця СБУ Рівненської області Інна Ілючок зазначила, що заяв з приводу цієї ситуації до управління не надходило. Ми намагаємось отримати більше коментарів з приводу цієї ситуації.

У судовій постанові російського суду йдеться, що Сергій Бугайчук – рівнянин, 1975 року народження, має дружину та неповнолітню дитину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
valdis peish Показати IP 27 Липня 2018 12:26
мене в тамбов рідня в гості приглашала - кажу ім ви шо зовсім і*анулись
Коза Показати IP 27 Липня 2018 15:04
Кдбшнику потрібні заручники. Якщо з Білорусії викрадають, то що вже говорити про Рашку. Єдиний вихід затримати когось із них, аналогічні методи.
Орест Показати IP 27 Липня 2018 22:40
РОЗІРВАТИ ВСІ ВІДНОСИНИ З МОСКОВІЄЮ. А ТО "ЗАХИЩАЮТЬ НАШИХ ГРОМАДЯН". ЗАХИСТИЛИ?
??? Показати IP 27 Липня 2018 23:30
Чого ви сунетеся до кацапа що б паркував вас?(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus