USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

В одній із багатоповерхівок Луцька хочуть відключити ІТП. Пояснили, чому

3 Лютого 2021 16:28
Голова ОСББ на Молоді, 21 у Луцьку планує відключити ІТП, якщо не вдасться налагодити його роботу так, аби у будинку було тепло.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

У багатоповерхівці ІТП встановили декілька місяців тому. Люди сподівались, що буде і тепло, і в платіжках сума зменшиться. Але так не сталось.

«На ту ціну, яку ми отримали на сьогодні (це 42 гривні за квадратний метр), температура повинна бути однозначно не 18 градусів. При 18 градусів ми повинні були заплатити гривень 20, тому що зекономили б, можливо люди й терпіли б», – каже голова ОСББ Оксана Денисюк.

Декількома днями раніше комунальники обстежили будинок з тепловізором. Нині на огляд прийшов заступник ДКП «Луцьктепло» Олександр Бабич. Каже, холодно у квартирах тому, що у будівлі значні тепловтрати.

«Перш за все потрібно провести енергоаудит будинку. Але треба засклити вікна на горищі і в підвалі і замінити вікна на сходових клітках. Я думаю, ви самі все прекрасно бачили, які там дірки», – каже комунальник.

Працівники «Луцьктепла» на прохання голови ОСББ поміряли температуру у квартирах. В одному помешканні вона становила +22 градуси, у двох квартирах на верхніх поверхах – 18 вище нуля.

Люди нарікають, що при такій температурі плата за опалення невмотивовано висока.

«Я згідна мерзнути в хаті за 500 гривень. У мене двокімнатна квартира. Але не за 2100. То ж треба мати якусь совість», – каже одна із мешканок будинку Світлана.

Голова ОСББ запевняє, що вікна у під’їздах планують міняти, утім, вже зараз гроші на це знайти складно. Тож жінка хоче далі спілкуватись зі спеціалістами, які налаштовують ІТП і просити їх підвищити температуру. Якщо ж налагодити ситуацію не вдасться, ІТП планують взагалі відключити.

Більше – у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ЦЕ як Показати IP 3 Лютого 2021 16:44
зелена енергєтіка рошена..всьо навпаки
ABC Показати IP 3 Лютого 2021 17:26
Тут щось не так. В мене стара панелька 1984р без ІТП, ніяк не утеплена, вікна на сходових клітках старі дерев'яні, в квартирі 2 вікна пластикові, 1 дерев'яне. За минулий місяць вийшло 28 грн/кв. Причому в квартирі спека 24 градуси (батареї старі совєцькі не міняні), дихати немає чим. А там цегляний будинок і за 42 грн/кв в квартирі 18 градусів? Дуже дивно.
Василь до ABC Показати IP 3 Лютого 2021 20:42
Тут точно щось не так. В мене є версія, що саме не так, а саме: Луцьктепло нас обманює, і зараз спробую пояснити чому. В цій новині не розказали самого головного: скільки насправді нарахував лічильник тепла. В нашому будинку (Соборності,13), який знаходиться майже по сусідству з цим будинком, що описаний в даній новині (ми його бачимо з вікна), теж минулого року встановили ІТП. З початком опалювального сезону ми записували покази лічильника тепла щомісяця 1 числа. Станом на 1 грудня було 50.78 МВт, а на перше січня - 118.41 МВт. Отже, за грудень ми використали 67.63 МВт тепла. За допомогою дядька Гугла дізнаємось, що тариф в Луцьку для будинків з лічильником тепла - 1847.75 грн/Гкал. Отже, нам потрібно ще мегавати перевести в гігакалорії. Знову ж таки, за допомогою дядька Гугла з 67,63 МВт отримуємо 58.15 Гкал за грудень. Помноживши на тариф, отримуємо 107449.13 грн для всього будинку. Якщо поділити цю суму на опалювальну площу (3406,35 кв.м) будинку, отримуємо 31.54 грн/кв.м. Ось саме таку цифру (31.54 грн/кв.м) ми мали би побачити у свої платіжках, саме стільки нарахував лічильник тепла, встановлений в ІТП будинку. Але в платіжках ми побачили 41.68 грн/кв.м. Виходить, що Луцьктепло незрозуміло звідки приписало нам зайвих 10.14 грн на кожен квадратний метр., а на весь будинок 34,5 тис. грн. Тобто нарахували зовсім не стільки, як порахував лічильник. Як ви думаєте, це обман чи ні? Якщо я помиляюсь, то розкажіть, де саме я зробив помилку. До речі, наш будинок практично ідентичний, як в цій новині: теж 5 поверхів, теж 4 під’їзди, неутеплені стіни, дах, підвали, дерев’яні вікна в під’їздах, але на відміну від цього будинку, в нас ще не замінені труби в підвалі. І незважаючи на всі ці недоліки, ми отримали близько 30% економії (згідно лічильника тепла). Але в Луцьктепла видно своя бухгалтерія. Нагадую, це лише моя версія. Шановні журналісти ВН, раджу вам зайнятися цією темою, перевірити все, можливо вам вдасться докопатись до істини.
Василь Показати IP 3 Лютого 2021 17:40
Контролюю цегляний будинок на 3 під"їзди і 5 поверхів.Плата також була десь біля 31гр.Ручне регулювання,вікна всі старі+ сушилки,горище мало утеплене.Тут щось не так!!!!!Можливо на 1поверсі аредатори закоротили стояки на свої радіатори!!??Таке я вже зустрічав в деяких будинках.
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2021 18:17
Якщо в будинку не утеплені стіни, підвал, дах, не у всіх пластикові вікна, погані вхідні двері, то зменшення температури буде призводити до значного похолодання в кутових кімнатах і особливо на перших та останніх поверхах. Міряти температуру в кімнаті це одне, а перевіряти на скільки теплі батареї зовсім інше. Якщо батареї холодні - це один вид проблеми, якщо батареї достатньо теплі, то значить великі тепловтрати у приміщенні.
я Показати IP 3 Лютого 2021 20:03
Вже з тим утепленням СТІН перебор. А що, батареї стануть теплими тільки коли стіни утеплити? Ще коли б йшла мова про заміну труб, по яких подається тепло і про їх утеплення, а не стін будинку, то можна було б зрозуміти, а так складається враження, що придумаємо будь-що, де легше нарахувати купу грошей, частину з яких потім можна безконтрольно привласнити різними дописками. Тільки всі ці утеплення, не дивлячись на всякі там проекти 60/40 чи 70/30, мають оплатити мешканці, яким піднімається вартість утримання будинку і ремфонду.
лінивець Показати IP 3 Лютого 2021 20:19
може батареи забиті ржавчиною??? знайомий сантехнік розказував що треби треба промивати інакше накип забиває все і кипяток не проходить або проходить погано.ЖЕК промивав на бумазі лише...
Василь Показати IP 4 Лютого 2021 08:00
Дані АІТП встановлені незаконно.Погодження з Діпромісто відсутнє.Тем. графік змінено з 100/70 на 70/50.Радіатори власники квартир встановили,які хотіли.Будинки розбалансовані.особливо з підприємцями на перших поверхах. Повний безлад як і в головах,так і в квартирах.Обіцянки керівників про економію до 73% виявилися обманом населення.Реальна економія оплати сягає прибл. 20-25% при нормальному стані теплової будинкової мережі.
Василь Показати IP 4 Лютого 2021 09:50
Подача нормальна-59град,обратка-40 при 0град зовні.Обратка навіть трохи завищена-прибл. по тем. графіку 55.Радіатора чавунні ,з перемичками,будівля на 5 поверхів,цегляна.Горище слабо утеплене-тем. 5-го поверху малувата.Потрібно будинок приводити в порядок-але оплата все-таки завелика.
Володимир Показати IP 4 Лютого 2021 13:41
Економити не вигідно!!! Парадокс?! Чому? Є Луцьктепло, організація, яка забезпечує теплом і теплою водою жилі будинки і т.д.... Ця організація має витрати на утримання персоналу, ремонт і експлуатацію обладнання, витрати на енергоресурси і т.д. Ключове тут слово - ВИТРАТИ, і вони ніяк не зменшуються в Луцьтепло з нашою економією, хіба що в частині витрат на газ. Ці витрати покриваються зрозуміло - оплатою за надані послуги. А оплата за надані послуги щоразу зменшується! Зменшується в першу чергу за погодних умов (останні шість років були теплими), зменшення кількості споживачів теплої води ( частина жителів встановила електричні водонагрівачі, бо влітку, Луцьтепло, деякий час теплуою водою не забезпечує), новобудови, як правило здаються з індивідуальним опаленням (до мереж Луцьтепла не підключаються) і, нарешті, економія, яку жителі всіма способами ЕКОНОМЛЯТЬ! Звісно, грошей катастрофічно не хватає. Тому, в квартирах холоднішає, а тарифи ростуть! Висновок простий, пора контору .... тепло закривати, а людям дозволити встановлювати індивідуальне опалення, тоді буде економія.
Саша Показати IP 4 Лютого 2021 15:40
"«Перш за все потрібно провести енергоаудит будинку. Але треба засклити вікна на горищі і в підвалі і замінити вікна на сходових клітках. Я думаю, ви самі все прекрасно бачили, які там дірки», – каже комунальник." Ніколи не бачив щоб склили вентиляційні продух горищ та підвалів, ці будинки з моменту побудови не мали такої "опції". Окрім того, продухи підвалів закривати неможна (чи заборонили), щоб коти могли ховатися в холодну пору і т.д. А про тепловтрати треба ще в тепловиків спитати, вул. Соборності (від АТБ в сторону Там-Там) сніг тане на тротуарі в будь-яку міносуву температуру Луцьктепло робить з людей дурнів аби приховати свою некомпетенцію і не бажання будь-що робити.
псих Показати IP 5 Лютого 2021 07:00
отже робимо підсумок економія тепла вигідна тільки мешканцям а не луцьк теплу тепловтра ти від котельні до будинку 30 процентів хто має покривати рірл вирішить питання тільки індивідуальне опалення кожен буде платити сам і матиме можливість опалювати по птребі а внас до сих пір все загальне щоб легше красти
Коля Показати IP 5 Лютого 2021 13:40
А як можна домовитись і переставити це ІТП на наш будинок (теж 5 поверхів/3 під"їзди)
Олена Показати IP 6 Лютого 2021 21:58
Будинки,в яких в 2021 році установили ІТП за грантові гроші , приблизно " однаково дирявіі " і неутепллені. Але чому така велика різниця вартості опалення одного квадратного метра? в різних будинках? Грантові гроші були виділені на проект "Модернізація теплопоста чання....", а Фактично демонтували в кожному будинку 4-5 елеваторів і установили тільки одне ІТП .Мало того, Замість елеваторів обіцяли установити автоматичні балансувальні клапани,а установили РУЧНІ. А наладка? Хто повинен виконати увязку і наладку розподілу теплоносія між 4-5 окремими системами в будинку після демонтажу елеваторів? Цеж проект модернізації, а не установки ІТП . Грантові гроші використали, а недоліки , ,такої модернізації , хочите скинути на голови мешканців будинків.?
Віктор Показати IP 21 Лютого 2021 11:26
Дурня, до чого тут вікна у під'їздах. Мова йде про те, що батареї у квартирах холодні, тобто йде не повне теплопостачання. Якщо побиті вікна, старі рами, то прохолодно у під'їзді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus