USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Угорщині не відпускають українських військовополонених, яких РФ передала Україні

19 Червня 2023 17:10
Одинадцять українських військовополонених, які РФ передала Україні, досі перебувають на території Угорщини.

Про це заявив радник Уповноваженого з осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Іван Ангелін, передає ТСН.

Зазначається, що невідомо за яких підстав українські військовополонені залишаються в Угорщині, і чому їх не відпускають звідти.

«11 військових зараз вважаються зниклими безвісти за особливих обставин, поки вони не в Україні. А поверненням та з’ясуванням причин, з яких вони туди потрапили, займатимуться правоохоронні органи та Міністерство закордонних справ», – розповів радник.

Відомо, що родичам військовополонених удалося зустрітися з ними, але не в місцях утримання.

Читати ще: В уряді Угорщини відхрещуються від передавання українських військовополонених з Росії, – ЗМІ

«Родичів селять біля готелю, привозять у якесь місце, а потім туди доставляють і полонених. На спілкування дають годину-дві. Про умови утримання та терміни повернення в Україну рідним не повідомляють», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російська православна церква 8 червня заявила, що нібито за її посередництва Угорщини було передано групу українських військовополонених із Закарпаття. Процес відбувся «у рамках міжцерковної співпраці на прохання угорської сторони».

Згодом Україні вдалося встановити місцеперебування 11 колишніх військовополонених, яких росіяни передали до Угорщини, і наразі перебувають на території цієї держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus