USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні хочуть підвищити пенсії чорнобильцям: Рада схвалила закон за основу

29 Квітня 2021 13:58
Народні депутати підтримали в першому читання законопроєкт № 4555 «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» 340 голосами.

Про це у Фейсбуці написала народна депутатка Ірина Констанкевич.

«Депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» підтримує законопроєкт № 4555, який відновлює соціальну справедливість. Як представники мажоритарних округів, ми знаємо усі проблемні питання щодо НЕВИКОНАННЯ чорнобильського законодавства», – зазначила Ірина Констанкевич.

Читати ще: Партія Ігоря Палиці вимагає від уряду відновити всі пільги чорнобильцям

Вона також наголосила, що «ЗА Майбутнє» вимагає від уряду:

– вже в 2021 році розпочати збільшення пенсій;

– негайних кроків із відновлення медичного забезпечення, соціальних гарантій, харчування дітей, санаторно-курортного лікування та переглянути рішення судів.

Відповідно до цього закону, пенсії ліквідаторам 1 групи інвалідності, які сьогодні в середньому отримують 12 270 грн, будуть підвищені до 16 080 грн. Пенсіонерам з числа учасників ліквідаторів другої групи інвалідності - з 10 967 до 12 987 грн, для третьої - з 8 129 до 8 917 грн. Таке підвищення буде стосуватися 39 481 пенсіонера.

У пояснювальній записці наголошується, що документ потребує додаткових видатків з державного бюджету у розмірі 526,5 млн грн на 2021 рік (для виплат у липні - грудні).

Читати ще: Як Чорнобильська катастрофа вплинула на геном українців. Дослідження

Нагадаємо, цього року Державний архів Служби безпеки України оприлюднив секретні документи КДБ щодо аварії на Чорнобильській АЕС. Серед них – найперша доповідь «наверх» про вибух від директора ЧАЕС Віктора Брюханова, переговори операторів станції в момент аварії та евакуація майже 45 тисяч жителів Прип’яті та прилеглих районів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пропоную Показати IP 29 Квітня 2021 17:35
Поперше перевірити ці групи інвалідності і шо іменно вони повязані з *чорнобилем*. Подруге тепер розумію чого так багато атошних груп абсолютно не повязаних з бойовими діями і чомусь в основному після 2015 року. По трете провести інвентаризацію квартир *чорнобильських* як ці люди повязані з ліквідацією, буде багато цікавого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus