USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Україні майже 11 млн людей мають проблеми з доступом до води та гігієнічних послуг, – ООН

16 Вересня 2023 06:19
Унаслідок повномасштабної війни РФ приблизно 11 мільйонів українців мають проблеми з доступом до води, санітарії та гігієнічних послуг.

Про це заявив речник Управління Організації Об’єднаних Націй з координації гуманітарних питань (УКГП) Савіано Абреу в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», передає УП. Життя.

«Близько 700 тисяч людей користувалися водою з Каховського водосховища. Ці люди перебувають у групі ризику. У деяких вже немає води. Загалом, близько 11 мільйонів людей в Україні відчувають проблеми з доступом до води, санітарії та гігієнічних послуг», – сказав Абреу.
Він розповів, що нині представники ООН не можуть потрапити на лівий берег Дніпра на Херсонщині, а «прориви» переговорів з РФ не на тому рівні, якого ми хотіли б очікувати».

Читати ще: Україна втратила 35-40% запасів прісної води через підрив Каховської ГЕС

В ООН очікують погіршення гуманітарної ситуації в Україні й планують надати допомогу 11 мільйонам українців до кінця року.

З жовтня до березня хочуть надати «зимову» допомогу близько 1,3 млн українців, яка полягатиме, зокрема, в оплаті оренди житла для внутрішньо переміщених осіб чи оплати комунальних послуг.

Читати ще: Осушення Каховського водосховища може призвести до опустелювання півдня України

За словами Абреу, фінансово хочуть допомогти людям, які проживають не біля лінії фронту. Громадянам на прифронтових територіях допоможуть, зокрема, з екстреним ремонтом житла.

«В Україні до повномасштабної війни існували гуманітарні потреби, але вони не були такими величезними, як зараз. 18 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги. Це майже половина людей, які нині перебувають в Україні», – додав Савіано Абреу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus