USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні можуть заборонити продавати цигарки і алкоголь в супермаркетах

21 Липня 2021 09:41
В Україні можуть заборонити продавати в супермаркетах і магазинах алкоголь і сигарети. Якщо закон приймуть, то спиртні напої, і навіть пиво, вдасться придбати не в продуктових магазинах, а тільки у спеціалізованих точках.

Відповідний законопроект № 5805, що передбачає зміни в частині місць продажу алкоголю і сигарет, зареєстрував народний депутат від Георгій Мазурашу, повідомляє УНІАН.

Політик пропонує дозволити продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв, вина, звичайних і електронних сигарет, пристроїв для куріння без згоряння тютюну і аксесуарів для них тільки в спеціалізованих торгових точках. Відзначається, що в таких точках, крім алкоголю і сигарет, більше нічого не буде продаватися.

Згідно із законопроектом, в супермаркетах, продуктових магазинах і точках, де продаються спортивні або дитячі товари, реалізація алкогольної та сигаретної продукції буде категорично заборонена.

Депутат також пропонує штрафи за порушення заборони. Магазин або супермаркет, який вирішить продавати сигарети або алкоголь, може бути покараний стягненням у розмірі 21 тисячі 180 гривень.

На думку політика, цей законопроект нібито допоможе Україні боротися з масовим вживанням алкоголю і сигарет, які призводять до захворювань, травм і смертей. Законопроект вже переданий на розгляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правдоруб Показати IP 21 Липня 2021 09:54
Ну накінець-то, нехай взагалі заборонять продаж тієї гидоти...
Народна прокуратура Показати IP 21 Липня 2021 09:57
З цієї ідеї нічого не вийде, бо великий бізнес-власники супермаркетів вчинять спротив, та й світова практика зовсім інша, але така ініціатива вказує, що депутат виконує замовлення продавців тютюну та алкоголю, які прагнуть отримати монополію на таку торгівлю. НБУ мало б звернути увагу на цього орла.
Анонім Показати IP 21 Липня 2021 10:23
Приймайте, всіма руками за!
nutela Показати IP 21 Липня 2021 10:52
тоді "спеціалізовані точки" продажу почнуть рости , як гриби в лісі. Вже і так мало не в кожному будинку поробили алкоточки
777 Показати IP 21 Липня 2021 18:01
Цікаво а що дасть даний законопроект, можливість зменшення обороту товарів на одного підприємця?? Так як будуть практикувати продаж алкоголю, тютюну на певну касу іншого підприємця, а посуті власник то один...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus