USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні можуть змінити правила надання відпустки на роботі

25 Вересня 2016 09:24
Кабмін схвалив проект закону, який змінює правила грошової компенсації за невикористану відпустку та надання відпустки у зв'язку з навчанням або для догляду за дітьми.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Як зазначає прес-служба, законопроектом передбачається внесення змін стосовно виплати грошової компенсації за решту днів щорічної відпустки, що перевищують 24 календарні дні, які своєчасно не були використані працівниками.

Також врегульовуються порядок та умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи, - з метою її своєчасного та цільового використання.

Крім того, у проекті акта пропонується надавати працівникам, які одночасно навчаються у декількох вищих навчальних закладах, навчальну відпустку за їхнім вибором в одному з них.

"Якщо працівники здобувають другу (наступну) вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку вони матимуть лише в разі їх направлення на навчання роботодавцем. Водночас передбачається у такому випадку право працівників на відпустку без збереження заробітної плати", - йдеться у повідомленні.

Також пропонується: збільшити тривалість відпустки без збереження заробітної плати, яка надається за угодою сторін трудового договору, та внести доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення - з метою посилення відповідальності роботодавців за порушення порядку надання (компенсації) відпусток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Вересня 2016 12:05
Ну все. Тепер держіться. Так працедавець може вигнати у відпустку без збереження тільки на два тижні, а решту часу має платити 2/3. А так будете сидіти скільки заманеться хазяїну. Грося, ти оф*гів? А ще ж студентам дописали умовний дохід у кількості 1400 грн, щоб не палтити субсидії. Прям що не день, то покращення.
ZXaxa до Анонім Показати IP 25 Вересня 2016 13:05
nastrybaly!
свідомий Показати IP 25 Вересня 2016 16:25
Господь Бог карає за шабаш на майдані кричали смерть ворогам отримали смерті кричали бандити при владі отримали дійсно бандитів тепер тіштесь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus