USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

В Україні половина митників не пройшла перевірку, їх звільнять

8 Червня 2021 10:56
Глава Державної митної служби (ДМС) Павло Рябікін вважає, що треба замінити близько 50% особового складу митних органів. Саме такий відсоток співробітників не пройшов масове тестування.

Про це він розповів Бабелю.

Один з етапів реформи – масове тестування співробітників митниці. До нього ДМС готувалася півроку, а проводила місяць. Всього протестували близько 9 тис. осіб. На першому етапі тесту визначали професійні знання, на другому – загальні здібності, на третьому – лояльність. Перші два етапи не пройшли 18% тестованих, і до третього їх не допустили. З решти 80% особового складу до роботи рекомендували тільки 55%, тобто близько 45% всіх співробітників митниці.

«З чого я роблю висновок, що нам потрібно замінити близько 50% співробітників митниці», – зазначив Рябікін. Нові кадри ДМС шукає у вузах і ветеранських організаціях. Останні подали 2 500 анкет кандидатів. Після відбору залишилися 600. Тепер їх онлайн навчають в Центрі підвищення кваліфікації митниці.

«Трудове законодавство досить сильно захищає інтереси працівника. Я не виключаю, що будуть спроби відновлення», – сказав Рябікін коментуючи питання, що корумповані митники з ДМС не йдуть навіть після звільнення, а оскаржують і масово відновлюються на колишніх місцях.

Нагадаємо, 4 червня ДБР обшукало автомобіль начальника зміни митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного й виявило в багажнику цього транспортного засобу 704,3 тис. дол. Упаковки були підписані «СБ Люб.», «Прок», а ще правоохоронці вилучили записник із «дуже відомими прізвищами», яким затриманий передавав гроші.

Раніше журналісти неодноразово повідомляли, як зміна Бурдейного пропускала автомобілі «набиті» цигарками через кордон. У лютому зміна згаданого митника пропустила вантажівку з дипломатичними номерами, яка везла валюту, золото та цигарки. На «Ягодині» митники пропустили автомобіль. Контрабанду виявили вже польські митники на своїй стороні. Цей інцидент Михайло Бурдейний відмовився коментувати журналістам. Посадовець – кинув слухавку.

Читати ще: Знаменита зміна Бурдейного: волинський митник знову відзначився

Раніше голова Державної митної служби Павло Рябікін підписав наказ про порушення дисциплінарних проваджень стосовно 100 працівників Держмитслужби. Серед них – 17 керівників митниць та митних постів. Підставою порушення дисциплінарних проваджень є причетність і можлива участь у масштабних контрабандних схемах. У списку керівників митниць та митних постів, щодо яких порушене провадження, є і керівник «Устилуга» Олександр Оникійчук, а також скандально відомий колишній заступник начальника Волинської митниці ДФС Юрій Терещук.

Як повідомляє Держмитслужба, Михайло Бурдейний брав участь у конкурсі на заміщення посади керівника Волинської митниці. Однак, незважаючи на успішне проходження тестування на знання законодавства та розв'язання ситуаційних завдань, не пройшов співбесіду з комісією в частині кваліфікаційних вимог до кандидата на доброчесність та не був допущений до фіналу кадрового конкурсу.

Наразі Михайлові Бурдейному інкримінується здійснення правопорушень за ознаками статей ККУ 364 («Зловживання владою або службовим становищем»), ст. 362 («Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї») та ст. 367 («Службова недбалість»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 8 Червня 2021 11:03
Другіє придут, сменів уют на риск і нєпомерний труд.
Вженеадвокат фейкін до Анонім Показати IP 8 Червня 2021 11:11
Через суди повілновляються як і менти після майдану. Грошей в них достаточно.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Червня 2021 13:14
Так "новиє літсца" мають прийти, попрацювати на благо ....
Анонім Показати IP 8 Червня 2021 14:15
Бідні і голодні завжди беруть хабарі з ще більшим завзяттям ніж ситі і обережні.
777 Показати IP 8 Червня 2021 15:27
Не,ну если ты кэш до киева довезти не можешь,какой из тебя таможенник?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus