USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президент ветував закон про роздержавлення друкованих ЗМІ

23 Грудня 2015 17:34
Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" і направив свої пропозиції.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України, - передає Еспресо.TV.

"Прийнятий Верховною Радою України 24 листопада 2015 року Закон України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" не може бути підписаний", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, однією з причин ветування є той факт, що закон не передбачає зобов'язання реформованих державних і комунальних друкованих засобів масової інформації щодо збереження мови видання.

"За такого підходу є ризик зменшення кількості видань державною мовою. В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що законом встановлюється, що друковані ЗМІ, що здійснюють офіційне опублікування нормативно-правових актів президента України, а також механізм реалізації положень про офіційне опублікування та набрання чинності такими нормативно-правовими актами визначаються законом (частина друга статті 1). Це положення Закону набирає чинності з 1 січня 2016 року.

"З метою запобігання виникненню з дня набрання чинності наведеною нормою Закону (тобто з 1 січня 2016 року) законодавчої невизначеності у питанні порядку офіційного опублікування та набрання чинності указами президента України пропоную частину другу статті 1 Закону, що надійшов на підпис, присвятити виключно питанням визначення сфери дії цього закону (що й випливає з назви статті 1)", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ВОЛИНСЬКІ НАРДЕПИ ГОЛОСУВАЛИ ЗА РОЗДЕРЖАВЛЕННЯ ДРУКОВАНИХ ЗМІ

Таким чином, Порошенко пропонує внести зміни, відповідно до яких, законом не регулюватимуться час набрання чинності нормативно-правових актів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 23 Грудня 2015 22:32
Тем самым президент признает тот общеизвестный факт, что большинство граждан Украины разговаривает, а тем более читает на русском языке.
уася до Анонім Показати IP 24 Грудня 2015 09:52
розмовляй собі якою хоч вдома. в Україні вся друкована інформація, ефір, телебачення, документи, положення, закони повинні писатись/читатись лише державною мовою
Анонім до уася Показати IP 24 Грудня 2015 10:47
Я не понял, к чему твой пост? Ведь получается, что ты не читал статью. комментарии к которой пишешь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus