USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

В Україні припинять індексацію соцвиплат, – прогноз

29 Травня 2022 07:29
На тлі війни з Росією соціальні виплати в Україні будуть виконуватися вчасно, проте індексуватися поки що не будуть.

Такий прогноз в інтерв’ю УНІАН озвучив виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

«Бюджетний дефіцит збільшився у квітні до 3,1 млрд доларів, а доходи з регулярних джерел були мізерними. У квітні країна змогла покрити податковими, митними та іншими регулярними надходженнями лише близько 32 відсотки видатків загального фонду або 54 млрд гривень. Ще 13 відсотків було покрито за рахунок грантів, а решта 54 відсотки – за рахунок запозичень», – наголосив економіст.

Вишлінський також зазначив, що бюджетна система виглядає більш крихкою, ніж фінансова чи економіка загалом.

Читати ще: Як отримати міжнародну грошову допомогу переселенцям. Інфографіка

«Бюджетна система виглядає більш крихкою, ніж фінансова чи економіка загалом. Схоже, що іноземна фінансова допомога протягом найближчих місяців стане рятувальним колом для держави. Наш базовий прогноз виходить з того, що соціальні виплати будуть виконуватися вчасно, але індексуватися поки не будуть», – заявив економіст.

Нагадаємо, уряд виплачуватиме переселенцям, які залишили місця активних бойових дій, щомісячно по 2 тис. грн, а по 3 тис. грн будуть виплачені на кожну дитину, яка вимушено переїхала у більш безпечні місця.

Станом на 20 квітня 2022 року в Україні було офіційно зареєстровано 1,5 мільйони внутрішньо переміщених осіб.

Як ми писали, АТ «Укрзалізниця» та АТ «Укрпошта» забезпечать переселенцям отримання грошових виплат від держави безпосередньо на вокзалі під час евакуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
цікавий Показати IP 29 Травня 2022 09:20
Яку частину бюджету "з'ідають" зряплати бідняків з органів місцевого самоврядування?
1 до цікавий Показати IP 29 Травня 2022 11:48
Ем, розкрию величезну таємницю, але ви нікому не кажіть, бо це секрет. Зарплати органів місцевого самоврядування фінансуються з місцевого бюджету, а тут мова за державний... Більше цікавить, коли подінуть цю х...ню з нульовим розмитненням авто для всіх підряд - чи вони думають, що Захід буде вічно закривати нам дірки в бюджеті поки ділки тут наживаються?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus