USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні ввели оформлення права власності на землю «автоматом»

8 Вересня 2021 14:47
Під час купівлі нерухомості право на землю, на якій така нерухомість розташована, буде переходити у власність покупця автоматично. І навпаки, під час купівлі земельної ділянки всі розміщені на ній об’єкти нерухомості одночасно переходять у власність набувача землі.

Це передбачено законопроєктом «Щодо переходу прав на земельну ділянку у зв’язку з переходом прав на об’єкт нерухомого майна», на ній розташованого (№ 5248), який ухвалений Верховною Радою в середу, 8 вересня, повідомляє OBOZREVATEL.

За ухвалення документа в другому читанні і в цілому проголосував 301 нардеп під час пленарного засідання, яке транслювалося на офіційному каналі парламенту в YouTube.

Ухвалений законопроєкт передбачає:

- обов’язковість одночасного оформлення прав на земельну ділянку у зв’язку з переходом прав на об’єкт нерухомого майна (житловий будинок, будівлю або споруду), який на ній розташований;

- зворотний порядок одночасного переходу прав на нерухоме майно в разі переходу прав на земельну ділянку, на якій розташоване вказане нерухоме майно (житловий будинок, будівля або споруда).

Паралельно встановлюється, що предметом угоди про покупку об’єкта нерухомості, який розміщений на земельній ділянці (крім земель державної, комунальної власності), повинна бути також така ділянка. Істотною умовою такої угоди є умова щодо одночасного переходу права власності на таку земельну ділянку від відчужувача до набувача такого об’єкта нерухомості.

Навіщо це потрібно

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, його ухвалення сприятиме:

- усуненню правових колізій та уніфікації процедур, пов’язаних з удосконаленням порядку одночасного переходу прав на землю в разі набуття права власності на розташований на ній житловий будинок, будівлю або споруду;

- чіткому визначенню процедури оформлення зазначених прав і здійснення їх державної реєстрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Задачка Показати IP 8 Вересня 2021 14:55
А якщо будівля розташована на земельній ділянці, щодо якої оформлено договір суперфіцію? Тоді як?????
Анонім до Задачка Показати IP 8 Вересня 2021 18:35
тссс... вони ще так не виросли
Анонім Показати IP 8 Вересня 2021 15:06
Тепер взяв в оренду землю,побудував,продав будинок із землею,легше набагато.
Іриніда Показати IP 8 Вересня 2021 15:21
Хоча одне рішення толкове!!!
Власник Показати IP 8 Вересня 2021 17:13
Нотаріуси плачуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus