USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні вводять нові будівельні норми

30 Липня 2018 16:08
Від осені в Україні почнуть діяти нові будівельні норми, які допоможуть оновити вулиці міст та удосконалити міську інфраструктуру.

Про це йдеться в нових наказах Мінрегіону для житлових і нежитлових об’єктів.

"Будемо спостерігати за впровадженням цих нових норм у красиву естетичну і комфортну архітектуру в містах. Норми до інфраструктурних проектів будуть слугувати українцям. Це відповідає європейським практикам", - розповів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

За його словами, сучасні світові стандарти будівництва відрізняються від тих, що діють в Україні.

"При співвідносній ціні будівництва у Європі та США ми бачимо в Україні зовсім іншу архітектуру. Треба з’ясувати, що ми можемо змінити одразу, що потребує більш глибинної роботи. Затягувати час – не варіант", - сказав прем’єр-міністр.

Серед нововведень є такі поняття як "блакитна лінія" - щодо висотності забудови, "зелена лінія" - щодо збереження зелених зон і "жовта лінія" - щодо унеможливлення перекриття шляхів евакуації у разі руйнування будівель.

У нових наказах йдеться і про безпечність вулиць і доріг в містах. Також розширення норми щодо забезпечення безбар’єрного доступу. Це стосується не тільки людей, які мають особливі потреби, це ще й, наприклад, молоді мами, люди похилого віку й інші громадяни.

Нагадаємо, у березні в Україні чинними вважалися 180 будівельних норм, з них 109 – державні. Положення деяких з них застаріли і потребували впровадження міжнародних стандартів, новітніх технологій та виключення корупційних ризиків. Перегляд будівельних норм дозволив би усунути непотрібні регуляторні процедури і сприяв розвитку підприємництва у містобудівництві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Георгій Показати IP 30 Липня 2018 16:45
Як говорить - такі і результати роботи !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus