USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

В Україні виявили 10 мутованих варіантів COVID-штаму «Дельта». Що про них відомо

17 Листопада 2021 16:08
В Україні циркулюють 10 варіантів штаму COVID-19 «Дельта», які походять з країн Європи, Америки та Африки.

Наразі в країні панує «Дельта», повідомляють в Інституті молекулярної біології та генетики України, пише Українська правда.Життя.

У жовтні 2021 року науковці дослідили 75 зразків, взятих у хворих на COVID-19 з різних регіонів країни.

Майже у 60% зразків був виявлений так званий «материнський» варіант «Дельти» індійського походження. Хоча ще у червні-серпні 2021 року «Дельта» була лише в половині зразків. У решті випадків вчені зафіксували британський штам «Альфа», який панував в Україні під час попередніх хвиль пандемії.

Водночас вчені виявили ще 10 інших варіантів штаму «Дельта», які походять зі США, з Великої Британії та інших країн Європи, а також з Африки.

Генетики зазначають, що мутовані варіанти «Дельти» характеризуються більшою швидкістю розповсюдження, тобто є більш заразні, ніж «материнський» штам.

«Мутовані варіанти штаму «Дельта» відрізняються критичними змінами у ділянках вірусу, що відповідають за швидкість розмноження вірусу в клітині та реактивність імунної системи людини. Тобто вони швидше розповсюджуються», – говорить директор Інституту молекулярної біології і генетики, академік Михайло Тукало.

Михайло Тукало каже, що наявні вакцини проти COVID-19 дієві і проти мутованих варіантів штамів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правда Показати IP 17 Листопада 2021 16:43
"И вновь продолжается бой...!І це надовго...
Баба Маша Показати IP 17 Листопада 2021 18:15
Всі віруси на сьогодніший день , як я зрозуміла , безпечні і незаразні. Головне ---- два сертифікати від коронавірусу. Немає інших хвороб.
Сергій Показати IP 17 Листопада 2021 22:01
Після вакцинації реактивувався вірус Епштейн-Бара, набутий ще в дитинстві після перенесеного моноклеозу, куди звертатись, чи можна отримати компенсацію? Протягом життя це перший такий рецидив.
7 до Сергій Показати IP 18 Листопада 2021 08:54
жах ...ви не доведете...вони все зроблять щоб це заперечити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus