USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україну доставили понад 800 авто і майже 20 вагонів гуманітарної допомоги з-за кордону

4 Березня 2022 22:41
Протягом тижня через західний кордон в Україну прибули 834 автомобілі та 19 вагонів із гуманітарною допомогою.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України, пише Радіо Свобода.

За інформацією прикордонної служби, на західний кордон щодня прибувають вантажівки, буси, вагони з гуманітарною допомогою не лише від урядів країн-партнерів, а й від благодійних, релігійних організацій і звичайних громадян із різних країн.

Із 25 лютого до 3 березня цього року через ділянку Західного регіонального управління Держприкордонслужби в Україну прибули 834 автомобілі, переважно мікроавтобуси та вантажівки, та 19 вагонів із медикаментами, продуктами харчування, одягом тощо. Допомога надійшла не тільки з сусідніх Польщі, Словаччини чи Угорщини, а й із Німеччини, Чехії, Словенії.

«Сьогодні, коли в Україні триває повномасштабна війна, наша держава як ніколи потребує всебічної підтримки. Ми дуже вдячні всім, хто долучається до гуманітарних місій: і волонтерським організаціям, що функціонують або за лічені дні утворилися в нашій країні, й іноземним державам, які активно пропонують допомогу. Прикордонники разом з представниками інших контрольних служб докладають усіх зусиль, аби пропускні операції щодо таких вантажів здійснювалися максимально оперативно», – ідеться в повідомленні прикордонників.

Читати ще: Україна отримала від міжнародних організацій $15 млрд допомоги, ще €1,2 млрд надасть ЄС

Митниця пропускає в Україну гуманітарну допомогу за спрощеною процедурою. 3 березня наш уряд ухвалив відповідну постанову.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus