USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

В Україну везуть ліки, які ВООЗ визнала неефективними в лікуванні коронавірусу

19 Жовтня 2020 10:19
Україна закупила препарат «Ремдесивір», яким лікуватимуть хворих на COVID-19. Найближчим часом медикамент з’явиться в країні.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів в інтерв’ю для «Радіо Свобода», інформує ТСН.

«Він закуплений державним підприємством «Медичні закупівлі України». Зараз він транспортується на територію України, тому найближчим часом з’явиться», – сказав він.

За словами Ляшка, «Ремдесивір» першим показав зменшення тривалості перебування хворих на COVID-19 пацієнтів на стаціонарному лікуванні. Також він зазначив, що цей препарат зменшує кількість летальних випадків.

Зазначимо, що раніше цей медикамент застосовували для лікування вірусу Ебола. На його закупівлю Кабмін виділив 46,8 мільйона гривень.

Зауважимо, минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала «Ремдесивір» неефективними в лікуванні коронавірусу.

Водночас у липні після схвалення Європейською комісією «Ремдесивір» став першим дозволеним у ЄС препаратом від COVID-19. Тоді компанія Gilead Sciences заявила, що її експериментальний препарат, схоже, зменшує ризик смерті у пацієнтів з важким перебігом коронавірусної інфекції.

Раніше США придбали понад 90% світового запасу «Ремдесивіру», оскільки під час досліджень він допоміг некритичним пацієнтам швидше одужати від коронавірусу.

Тим часом випробування «Ремдесивіру» у США, який вважали потенційними ліками від COVID-19, згорнули. Дослідники пояснили це тим, що такі тести загрожують здоров’ю частини заражених пацієнтів, які у дослідженні для порівняння приймали плацебо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Петро Показати IP 19 Жовтня 2020 10:43
Знищення українців знайшло наступників у в гляді "новых ліц" з зеленим забарвленням.
Корiнний лучанин Показати IP 19 Жовтня 2020 10:47
Ха ха ха .
Остап Вакарчук Показати IP 19 Жовтня 2020 11:00
Що це за недовіра чиновниками України до професорсько-науковського складу США, які ночі недосипали та створювали ліки для любих українців щодо подолання наслідків хвороби коронавірус.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 19 Жовтня 2020 11:33
Це ж американська вакцина, як же Зеленський разом з Урядом України, може відмовити господарям світу, навідь якщо ці ліки неефективні, а часом ще й шкідливі для людей. На закупівлю "Ремдесивіру" Кабмін виділив 46,8 мільйонів грн. Треба думаю ще виділити 150 000 000 грн. Від таких ліків, що нам нав'язують США, скоро померлих українців будемо ховати на острові Хортиця, як ховають американці своїх померлих в Нью-Йорку від коронавірусу в братських могилах на острові Харт.
лучанка до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 19 Жовтня 2020 15:01
Це не вакцина, це ліки з недоказаною ефективністю проти коронавірусу. Ліків з доказаною ефективністю проти коронавірусу, поки не існує.
Пупс Показати IP 19 Жовтня 2020 13:09
Чого загуділи? Марш бігом на прививку,бо путиннападє)))
Пилип Орлик Показати IP 19 Жовтня 2020 14:24
До якої тут дупи ваш Путін В.В. Зараз мова йде не про російську вакцину, а про американську "Ремдесивір", яка ще не допрацьована американцями. І яка не потрібна для вживання українському громадянину. Ось і все. Про це мова зараз йдеться. Не має видно вам про що з ким поговори, чи ніхто не слухає вас. Зразу переводять стрілки на політичний мотив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus