USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Луцьку Ігор Палиця розповів про те, як працює фонд «Новий Луцьк». ФОТО

1 Лютого 2013 19:44
Благодійний фонд «Новий Луцьк» відновив роботу одразу після виборів до Верховної Ради України, у листопаді 2012 й за останні місяці освоїв мільйони гривень на потреби лучан і розвиток міста.

Про це під час прес-конференції у Луцьку 1 лютого розповів засновник фонду, народний депутат України Ігор Палиця.

Ігор Палиця нагадав, що фонд «Новий Луцьк» почав працювати після виборів і продовжує активну діяльність, попри сумніви багатьох лучан, що робота продовжиться після виборів. Більше того, переконаний засновник фонду, заплановано виконувати всі 7 цільових програм, розроблених «Новим Луцьком» і всі обіцянки Ігоря Палиці під час передвиборчих перегонів.

«Всі прохання і звернення громадян, з якими вони зверталися під час виборчої кампанії, а це близько 5,5 мільйона гривень, були одразу оплачені. І виконані та профінансовані роботи одразу по завершенні виборів. За грудень-січень фонд надав допомог освоїв на виконання програм близько 3 мільйонів гривень» - повідомив Ігор Палиця.

Він також розповів, що серед своїх завдань бачить будівництво спортивних об`єктів загального користування, футбольних майданчиків на території шкіл. «Протягом 5 років ми збудуємо у кожній школі футбольні майданчики з штучним покриттям. В цьому році ми зробимо перші 6 шкіл. Я буду намагатися бути подалі від політики тому, що моє завдання як депутата, як представника міста, щоб боротися за рівень життя мешканців нашого міста, щоб він ставав кращим, щоб умови пересування на дорогах, вартість електроенергії, користування водою, комунальними послугами були помірними. Я не кажу, що це має бути дешевше або дорожче, але люди мусять мати можливість їх оплачувати при цьому не відчувати якихось болісних розставань з грошима».

Засновник фонду також констатував, що грошей на потреби лучан та розвиток міста доведеться витрачати більше, ніж він декларував раніше, тобто більше мільйона гривень щомісяця, втім запевнив, що готовий до цього і витрачає ці кошти з великим задоволенням.

«Через тиждень-два запрацює сайт благодійного фонду, куди кожен громадянин зможе звернутися зі своєю проблемою, яка буде зафіксована і буде проаналізовано, як вирішити цю проблему. Я особисто беру участь у кожному напрямку роботи фонду, в аналізі, куди йдуть гроші. Зі мною узгоджуються ці речі, тому я чітко знаю, як все працює» - зауважив Ігор Палиця.

Щодо розвитку Луцька, то Ігор Палиця виокремив 2 основні напрямки у яких треба працювати: «Треба відкрити площу перед Луцьким замком, щоб люди приходили туди дивитися на досягнення краю. Щоб люди приїздили як у Краків чи Варшаву, на історичні місця, а не на старий базар».

Другий пріоритет – наведення ладу в парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Серед перших кроків у пріоритетних напрямках – домовленість зі студентами й викладачами історичного факультету Східноєвропейського університету імені Лесі Українки про те, що вони зроблять дослідження історичної частини міста, «відтворити старий Луцьк, яким він був, на базі макету». Те ж стосується парку імені Лесі Українки. Потім планується долучити ці дослідження і набутки науковців до комплексної програми розвитку міста й винести на обговорення громади і розгляд депутатів міськради.

Загалом діяльність фонду з кінця осені минулого року вимірюється фінансуванням десятків заходів і сотень потреб людей. Так, ще у листопаді благодійний фонд переказав 250 тисяч гривень на заміну старих вікон на енергозберігаючі у Луцькій міській дитячій поліклініці, у школі №16 та школі мистецтв №2. Крім того, за кошти фонду придбано 11 мультимедійних центрів для школи №18.

Днями ж двом деканам СНУ імені Лесі українки за кошти фонду придбано квартири, в університеті та педагогічному коледжі встановлено вільний доступ до мережі Інтернет та призначено іменні стипендії для 100 студентів СНУ. Ще 170 студентам, що опинилися у складній життєвій ситуації, «Новий Луцьк» профінансував можливість безоплатно харчуватися.

Також за кошти благодійного фонду у НВК №26 встановлено обладнання для кімнати-музею імені Михайла Кравчука, у лінгвістичній гімназії №18 з`явилося обладнання для 11 мультимедійних класів, нова комп`ютерна та мультимедійна техніка тепер є й у школах №15 та №17.

Благодійна діяльність фонду «Новий Луцьк» означилася також організацією концерту та врученням різдвяних подарунків 750 обдарованим школярам обласного центру. До дня Святого Миколая організовано перегляд двох вистав у Волинському обласному театрі ляльок з врученням подарунків для півтисячі дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Загалом у період новорічно-різдвяних свят благодійний фонд «Новий Луцьк» привітав понад 1800 діток.

Не менш значна увага фонду до проблем немічних та малозабезпечених людей. Більше 700 таких лучан отримали майже 400 тисяч гривень фінансової допомоги від «Нового Луцька». Неповносправним людям вручено 500 продуктових наборів.

Окрім того, благодійний фонд «Новий Луцьк», задля розширення меж своєї діяльності, розробив сім цільових програм: «Зробимо Луцьк європейським містом», «Луцьк – центр сучасної науки і освіти», «Здоров`я лучан – запорука майбутнього», «Культура та духовність – головне багатство лучан», «Підтримка творчої та обдарованої молоді – інвестиція у майбутнє», «Луцьку – спорт високих досягнень», «З добром у серці».









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
! Показати IP 1 Лютого 2013 22:14
Попри все, поважаю позицію Палиці - захотів, вирішив, зробив
допис Показати IP 2 Лютого 2013 09:34
Гімназія номер 21 МИХАЙЛА КРАВЧУКА, а не 26 школа))) виправте
Вікторія Стадницька до допис Показати IP 2 Лютого 2013 09:49
Дякуємо, виправили!
Саша Показати IP 2 Лютого 2013 10:26
З таким ставленням і планами Ігоря виберуть і на наступних виборах
антипалиці Показати IP 2 Лютого 2013 10:47
О, і Олег Чорновус чи то пак Кость Волиняка є :-)
Таня Показати IP 2 Лютого 2013 18:19
Ідея відкрити площу перед Луцьким замком дуже і дуже чудова Достатньо там продавати витвори народних волинських умільців. А загалом звільнити базар, може якийсь памятник поставити або щось схоже
небайдужа Показати IP 2 Лютого 2013 20:17
Ігор молодець! Обіцяв- робить!
св!й Показати IP 3 Лютого 2013 14:22
Молодець. Так тримати.
Патріот Показати IP 3 Лютого 2013 16:15
Поважаємо !!!Так би всі!!!
Михайло Показати IP 4 Лютого 2013 08:45
Молодець!!!
Байда Лілія Показати IP 12 Червня 2013 22:54
Профінансована поїздка обдарованим дітям в "Буковель"з ініціативи Ігоря Палиці(зокрема НВК №9,син дуже задоволений умовами в санаторії "Буковель" і міроприємствами)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus