USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

В обласному бюджеті немає грошей для сертифікації луцького аеропорту

27 Травня 2009 17:04
Перед розбудовою луцького аеропорту постало дві проблеми – його сертифікація та визначення інвестора. Про це йшлося під час засідання робочої групи з реалізації проекту «Створення у місті Луцьку на базі військового аеродрому міжнародного авіаційного вантажно-пасажирського комплексу», - повідомляє 27 травня репортер «Волинських Новин».
 
Як озвучив заступник голови Волинської облдержадміністрації Василь Байцим, згідно з рішенням УЄФА до 31 липня потрібно визначитися з інвестором аеропорту. Проте інвестор, який готовий вкладати гроші у розбудову комплексу, ставить умову передачі йому в іпотеку земельної ділянки, на якій розташується інфраструктура. Але така процедура суперечить законодавству України.
 
На це від інвестора надійшла інша пропозиція – написання міською або обласною радою заяви до комерційного банку. Нею буде засвідчено гарантію, що кошти спрямовуватимуться винятково на проект. Але дати таку гарантію знову ж таки органи обласного і місцевого значення юридично не спроможні. Можливий варіант лише державної гарантії. Хоча держава навряд даватиме такі гарантії щодо відкритого акціонерного товариства та ще й комерційному банку.
 
Крім цього, до 30 листопада потрібно провести сертифікацію аеропорту. Ця процедура вимагає мінімум 450-500 тисяч гривень, які обласний бюджет наразі не може забезпечити. «Якщо в нас буде зареєстрований аеродром, то в гіршому випадку ми зможемо обійтись тимчасовим запасним терміналом», - розповів Василь Байцим про перспективи, які відкриває реєстрація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Травня 2009 09:17
Вот-вот, как всегда- начинают за здравие,а заканчивают за упокой- кактолько дело доходит до дела! лучше бы не звездели, что аэропорт будет!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus